Jiří Roth


Freelancer, editor a autor. Šéfredaktor časopisu Drž stopu, spoluzakladatel a redaktor webu Mužská věc, návrhář designových košil vlastní značky Winderer, dovozce kolumbijských smaragdů prodávaných pod značkou Greenshine Mystery. Vlastník motocyklu Harley-Davidson, milovník zimního plavání, cestovatel a celoživotní pleasure seeker. „Věnuji se všemu, co je příjemné a co mě baví. To ostatní od sebe odstrkávám, zakrývám a ignoruji.“ 


Black Phantom. Francouzský scrambler s japonským srdcem

Black Phantom. Francouzský scrambler s japonským srdcem

Jak to dopadne, když tři motokrosoví jezdci spojí ruce nad starou Hondou Dominatorem.

Ronin. Samuraj na dvou kolech

Ronin. Samuraj na dvou kolech

Když velcí výrobci přišli na nápad uvádět na trh nové motocykly tím, že nejdřív předvedou jejich přestavbu, získali si srdce mnohých fanoušků. Tohle je zakázkový TVS Ronin – zbrusu nové moderní retro s objemem 225 ccm, které kluci z indonéské Smoked Garage upravili do skvělé podoby.

Indian Sport Chief. Indian usiluje o pověst rebela

Indian Sport Chief. Indian usiluje o pověst rebela

Seriál SONS OF ANARCHY, v americké televizi FX běžel v letech 2008–2014 a ukazoval život fiktivního motorkářského gangu SAMCRO ve fiktivním kalifornském městě Charming) navždy změnil pohled na motocykly a motorkáře. Dlužno dodat, že ten pohled na motorkáře nebyl zrovna ideální, zato stroje ve stylu jihokalifornských klubů, na kterých se proháněli, budily obdiv. Nikdo už nezapomene na cruisery s nabušeným sportovním odpružením, středovými stupačkami a čtvrtinovými kapotážemi, určené pro rychlou a dlouhou jízdu.

JIŘÍ ROTH