David, Šárka, děcka & Supervan


Tak to jsme my. Jsme rodina a děti zatím nepoznaly jiný formát cestování než obytňákem. S prvním několikaměsíčním prckem jsme vyrazili na měsíc do Chorvatska v transportéru. Zde jsme poprvé zjišťoval jak na to. Jako třeba, že je dobré mít celtu před vůz, aby dítě mohlo lézt i venku a nejedlo tolik kameny ze země. Když jsme se rozrostli na posádku 4 cest, nafoukli jsem tranďáka o předstan. Po dvou sezónách s tímhle rozkládacím cirkusem přislo nevyhnutelné. Pořídit klasickou obytku. Naše cesty jsou rodinného rázu. Navštívíte s námi kempy, stellplatzy, area sosty a další legální stání po Evropě. Z cest tvoříme již od roku 2016 vlogy. Mrkněte na na náš kanál. A zde jsme pro to, abychom se o získané zkušenosti mohli podělit s ostatními. Protože karavanisté jsou skvělá komunita. 


Top 4 karetní hry do karavanu i do batohu

Top 4 karetní hry do karavanu i do batohu

V předchozím článku jsme vám doporučili 6 našich oblíbených deskových her. Dnes pro vás máme 5 karetních her, které rádi s dětmi i s dospělými na cestách hráváme.

Top 4 deskovky do karavanu i do batohu.

Top 4 deskovky do karavanu i do batohu.

Dovolená nabízí trochu více rodinného času. My ho vyplňujeme hraním her a vedeme k tomu děcka odmalička. Sami jsme překvapeni, jak velké množství her s sebou taháme v obytňáku. Hlavně, že se před cestou pečlivě rozmýšlíme, jestli si máme vzít o tričko víc nebo méně.

BUDDHOVY POHÁDKY. Naučí vaše děti čtecím večerním rituálům

BUDDHOVY POHÁDKY. Naučí vaše děti čtecím večerním rituálům

Tyhle knihy nám pomohly vybudovat vztah dětí k večernímu předčítání. V úvodu knihy je návod, jak správně číst dětem před spaním. Je tam věta, kterou máte dětem přečíst dříve, než se vrhnete do děje jednotlivých povídek. A funguje to.

DAVID SUDA