Luštění hádanek v záhadném hotelu Winterhouse

ČTEME DĚTEM 5


Napínavé čtení ve skvělé atmosféře hotelu Winterhouse, luštění záhad a také trochu magična.


TEXT: DAVID SUDA | FOTO: Z KNIHY | DATUM: 8.2.2023 | 1 MINUTA ČTENÍ

HLAVNÍ hrdinkou je osiřelá Alžběta, která se dostává do hotelu na prázdniny. Je to velice bystrá a sečtělá dívka. Nejen tyto vlastnosti ji pomohou luštit hádanky, anagramy, složité rébusy a možná i prolomit prokletí a vyřešit tajuplnou záhadu.

Téměř celý děj se odehrává v hotelu Winterhouse, který je popsaný tak dokonale, že vnímáte jeho luxusní prostředí, velkolepé večeře a ohromnou knihovnu. Děj je vždy vržen do zimních měsíců. Ty hotelu i tajemné atmosféře sluší nejvíce.


Luštění hádanek v záhadném hotelu Winterhouse

ALZA.CZ

259 Kč


Vyhlášenou pochoutkou jsou bonbóny Flurscheny. Autor s nimi pracuje v knize mnohokrát a tak lahodně je popisuje, že je skoro cítíte na jazyku a rozhodně na ně máte chuť. 

Zásadnějším odhalováním vám nebudu kazit čtení. Prozradím už jen to, že první díl je nejlepší, uvrhne vás do dílu druhého a pak vám samozřejmě nezbývá nic jiného, než celou ságu dorazit dílem třetím. Pamatuji si, že jsme knihu brali na dovolenou. Naším rituálem bylo vždy čtení před spaním. Ale když se kniha dostala do obrátek, četli jsme pak celý den, dokud jsme nebyli u konce.