Lapuťák a kapitán Adorabl

ČTEME DĚTEM 6


Roztomilá pirátská blbina


TEXT: DAVID SUDA | FOTO: Z KNIHY | DATUM: 15.2.2023 | 1 MINUTA ČTENÍ

SPISOVATELE Dominika Landsmana můžete znát jako autora knih Deníček moderního fotra. Přesto, že nejsem jejich příznivcem, zaujala mne jeho pirátská pohádka. Musím říct, že se mu docela povedla.

Kniha je vhodná pro děti, které zatím nezvládnou napínavější literaturu. Je to čtivé a má to spoustu skvělých čtenářských recenzí, protože ne každý je náročný. Oko rozhodně potěší velice zdařilé ilustrace od Petera Stankoviče. 

 

Normálně bych vám z děje nic neprozrazoval, abyste měli důvod číst. Ale pokud se dostanete na jakýkoliv knižní e-shop, anotace knihy vám i tak prozradí z děje téměř polovinu. Čtením se vydáte na pirátské dobrodružství, které na prvních stránkách vypadá jako výjev průměrné české rodiny chystající se na dovolenou v Chorvatsku. Popis zahrnuje zesměšnění všech dostupných klišé na toto téma. 

LAPUŤÁK A KAPITÁN ADORABL

ALZA.CZ

259 Kč

Pak už se stává nevyhnutelné, a to je naplnění přebalu a názvu knihy. Mladý kluk Čeněk se vydává na divokou plavbu s kapitánem Adorablem. Jejich cílem je ulovit nejvzácnějšího tvora Sedmimoří - Lapuťáka. Váš bystrý mozek si jistě sám doplní, že je čeká několik zvratů a dobrodružství a také, jak asi celá honba dopadne. 

 

Na trhu je již druhý díl s názvem Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána. Knižní fronta je však natolik plná, že jsme se k ní ještě nedostali. Ale možná na pokračování jednou dojde.