Jak vycvičit draka

ČTEME DĚTEM 3


Velká série knižních jednohubek.


TEXT: DAVID SUDA | FOTO Z FILMU: JAK VYCVIČIT DRAKA 2 | DATUM: 26.1.2023 | 1 MINUTA ČTENÍ

BRITSKÁ autorka Cressida Cowellová vychrlila ohromné množství knih pod tímto názvem. Celkem 13 knih během 14 let. Po této dlouhé sérii se uchýlila k tvorbě nového světa a vytvořila 4 dílnou sérii Kouzelníci z pradávna.

V čem je kniha lepší než film?

Je mnohem vtipnější. Hlavní postavy jsou velice odlišné. Zatímco animační studio Dreamworks udělaly z hlavního hrdiny Škyťáka pohledného mladíka a z dráčka Bezzubky roztomilého tvora, původní předloha to vidí zcela jinak.

Škyťák je totální „loser“. Pokazí, co se dá. Nemá absolutně žádné předpoklady k úspěchu ve svých misích, do kterých se bezhlavě pouští nebo se v nich ocitá vírem událostí. A Bezzubka? To je ta nejlínější potvora, se kterou jste se setkali. Celou knihu na všechno totálně kašle a teprve když jde v závěru o život, uráčí se trochu pomoci. Tohle je skvělé duo, s kterým prožijete spoustu dobrodružství.

JAK VYCVIČIT DRAKA


Box (4 knihy)

ALZA.CZ

479 Kč

Jak se líbí dětem?

Tím, že se v knihách více pracuje s humorem a nadsázkou, tak se děti v podstatě při čtení nebojí. Knihami jsme si prošli v jejich věku 4-6 let. Knížky jsou poměrně krátké, takže opravdu konzumujete jednu za druhou. Vzhledem k tomu je dobré si je spíše půjčovat z knihovny. Drobnou nevýhodou je i fakt, že vám příběhy začnou splývat. To ale neznamená, že se do knih nemáte pouštět. Stále jde o skvělý zážitek pro malé čtenáře i pouhé posluchače.