Kouzelníci z pradávna

ČTEME DĚTEM 4


První knihu přečtete na jeden nádech. 


TEXT: DAVID SUDA  | DATUM: 1.2.2023 | 1 MINUTA ČTENÍ

NACHÁZÍTE se na území Británie mnoho věků zpátky, když ještě existovala kouzla. Příběh se odehraje během 24 hodin a má skvěle promyšlený svět a postavy, které okamžitě milujete. Jsou jimi Zar – syn krále kouzelníků, který neumí kouzlit, a Čára – dcera královny válečníků, která naopak kouzlit umí, aniž by směla.

Je tu také národ kouzelníků a kouzelných tvorů, který nesnáší válečníky, protože ti drancují jejich kouzelné lesy. Aby toho nebylo málo, máme tu ještě zákeřné jezinky. Ohromná smrtonosná stvoření, ze kterých jde strach na míle daleko.

Autorka Cressida Cowellová se dokonale vycvičila na mnohadílné sérii Jak vycvičit draka. A napsala dílů tolik, že si musela vymyslet nové postavy a nový svět. Již v dřívější knižní sérii dokázala, že umí budovat výborné postavy plné protikladů a sympaticky lidských handicapů. A to se ji povedlo nejen u dvou hlavních hrdinů, ale u všech vedlejších i záporných postav.



Knihy vycházely rok co rok. Díl po dílu. A my jsme odchytli jejich existenci v momentě dvou vydaných dílů. Museli jsme tedy trpělivě čekat další dva roky na vydání zbývajících dvou knih. Upřímně si myslím, že by se to celé dalo zkrátit na knihy tři. Ale pokud už se zamilujete do příběhu, musíte přečíst vše, abyste si prožili příběh od začátku do konce.

Kouzelníci z pradávna

1. díl

ALZA.CZ

238 Kč

Knihy jsme četli s dětmi poté, co měly za sebou již několik fantasy knižních titulů, takže jim svět kouzelníků, trpaslíků, obrů, víl a střítků nebyl vůbec cizí. Vzhledem k tomu, že se spisovatelce podařilo její předchozí tvorbu udat ke zfilmování, očekávám podobný průběh i zde. Proto vzhůru do čtení a pozdravujte od nás Zara a Čáru!