Horor na 2 věty


Výsledky vánoční soutěže.


TEXT: VROOMAGAZINE | DATUM: 28. 12. 2022 

V roce 1948 napsal Fredric Brown nejkratší hororový příběh světa. „Poslední člověk na Zemi seděl sám v místnosti. Ozvalo se zaklepání na dveře...“ Potřeboval jen dvě věty. Tentokrát jste se o podobnou věc pokoušeli vy. Jak to dopadlo se můžete přesvědčit na dalších řádcích.

Děkujeme všem za zájem a za vaše příspěvky. Vzhledem k velkému množství hororových mini příběhů jsme se rozhodli uvést nejen 10 nejlepších, ale i výběr dalších, které se nám líbily. Rozdělili jsme je podle zaměření. 

Autorům 10 nejlepších gratulujeme!

Příjemnou zábavu a pokud zde svůj příběh nenajdete, nebuďte smutní, příště to určitě vyjde.

TOP 10

1.

Matka siamských dvojčat přichystala večeři. Vydala se to svým dcerám oznámit, když však vešla do pokoje, jedno z dvojčat bylo pryč. Anna Chaloupková
Anna Chaloupková

2.

Probudilo mě ťukání na sklo. Myslela jsem nejdřív, že mi někdo zaťukal na okno, ale pak se to ozvalo znovu ze zrcadla… Veronika Bystroňová
Veronika Bystroňová

3.

„Mami, vzbudíš mě, kdyby se mi zase zdál ten sen, jak mě řežou pilou, a já křičela?“ „Ne.“ Jan Jedlinský
Jan Jedlinský

4.

Pavel jel večer autem sněhovou vánicí po opuštěné lesní cestě. Na displeji mobilu se mu objevila z neznámého čísla fotka jeho samotného, pořízená právě teď ze zadního sedadla jeho auta."
Petr Vopat

5.

Chudá matka blouznící z hladu uviděla na stole položený bochník chleba. Až když ukrojila třetí krajíc, přestal kojenec v krvavé zavinovačce plakat.
Alena Čadová

6.

Dívám se z okna jak vše krásně kvete. Jen strom na kterém visí má žena začal usychat.
Jana Babkova Houžvičková

7.

Uprostřed chladné noci koukám z okna do tmy čímsi fascinován. Pár vteřin na to, se začalo mlžit okno v pravidelných intervalech výdechů z druhé strany okenní tabule.
Eliška Hingarová DiS.

8.

Dala sněhulákovi poslední knoflík. Knoflíky se pohnuly, sněhulák otevřel tlamu a ukousl jí hlavu.
Magdaléna K.

9.

Na zimní večery je nejlepší poctivý vývar. Upřednostňuji maso maximálně dvouleté, se staršími dětmi jsou zbytečně problémy.
Marie Peetuliska Daňková

10.

Je pravda, že se ten řezník, který mi maso prodával, tvářil divně. Ale proč má to vepřové koleno kérku?
Ivo Fišer

Některé výtvory spadají spíše do kategorie černého humoru. Vybrali jsme ty nejvtipnější.

Legrační

Měl v ten den narozeniny, takže mu nepřišlo divné, že mu hned ráno zavázali oči a vyvedli ven. Natěšení však zmizelo ve chvíli, kdy zaslechl slova „K palbě připravit...“
Tomáš Peňáz
Šel na záchod. Nebyl tam toaleťák.
Evžen Blevžen Bradička
Pane doktore, poslechl jsem vaši radu, že mám napsat dopisy všem, který nenávidím, a pak je spálit. Co mám teď dělat s těma dopisama?
Jan Jedlinský
Věčné ponižování rodičů, že prý nikdy nic nedokážu, jsem vyřešila útěkem z domova. Teď, když jsou oba mrtví, se bojím, že vidí mě i to, jak patetický život vedu.
Alena Čadová

A jaké divné dárky jste dostali vy?

7 nejbizarnějších vánočních dárků 2022

7 nejbizarnějších vánočních dárků 2022

Koupím jim diář nebo skleněnou rybku? To je práce být originální. Jaký nejdivnější dárek jste kdy dostali nebo naopak darovali? Máte-li rádi zvláštní dary, pak určitě nepřehlédněte náš vtipný článek s tipy na 7 nejbizarnějších vánočních dárků 2022.


23.12 v Praze napadlo půl milimetru sněhu. Ještě neměl nakoupeno a v Tescu byli slevy.
Benedikt Cina
Náš strýček den co den jezdí po vsi na svém upraveném kole s rakví své ženy. On byl hroznej slibotechna – cyklovýlet s tetou odkládal přespříliš dlouho. Alena Čadová
Alena Čadová
Zombie na návštěvě. Dala bych si masíčko.
Ludmila Veverková
Babi šla na houby a ztratila se v lese. Její ohryzané tělo jsme našli až za ranního rozbřesku, spolu se vzkazem: „Není jedlá“.
Alena Čadová
Upír měl takovou žízeň, že blouznil. Nakonec se zakousl. Magdaléna K.
Magdaléna K.
Prodám rakev, lehce opotřebovanou. Dále ji už nevyužiji.
Rathu V. Soak

Našli se mezi vámi i takoví machři, že i dvě věty jste považovali za příliš dlouhý text. Stačila vám pouhá dvě slova. Výborná práce!

Horor na 2 slova

Pach krve.
Jakub Kuba Mišo
Předvánoční nákupy.
Jiří von Volosin
Vánoční nákupy.
Kuku Drapka
Růžový pokoj.
Slavoj Vlk
Oženil se.
Jiří Skočdopole

4 recepty od nomádů

Jak vaří nomádi. 4 rychlé recepty na cesty

Jak vaří nomádi. 4 rychlé recepty na cesty

Na světě žije okolo 30-40 milionů nomádů. Jejich chutné a pestré pokrmy nám mohou být inspirací pro vaření na ohni při našich cestách.


Horory, které skrývají něco neblahého, něco zlověstného či zkázonosného bývají nejstrašidelnější a proto jsme především z nich vybrali nejlepších deset. Zde jsou ty, které byly také velmi dobré, ale do deseti nejlepších se nevešly.

Zlověstné

Jednoho letního večera se za mnou s vrznutím otevřely dveře a já ucítil chlad. Bylo naprosté bezvětří a bydlím sám.
Eliška Hingarová DiS.
Dvě spolupracovnice spěchaly do práce. Doběhla jen jedna.
Anna Chaloupková
Při prohlídce sklepa můžete i po letech slyšet nářky jeho obětí.
Eliška Hingarová DiS.
Probudil ji pocit, že není v ložnici sama, ale nikoho přes neproniknutelnou tmu neviděla. Než omdlela, ucítila chladný dech na zátylku a nelidský hlas v hlavě řekl „Bojíš se mě?“
Novotná Lucie
Podívám se na zvonící telefon, kdo volá. Na displeji se ukázalo číslo mého kamaráda kterému jsem byl před rokem na pohřbu.
Jana Babkova Houžvičková
Všechny jeho oběti mohly slyšet skřípění zubů během toho, co je jedl za živa. Eliška Hingarová DiS.
Eliška Hingarová DiS.
To jeho hlazení při probuzení jí bylo příjemné. Než si uvědomila, že žije sama.
Jana Babkova Houžvičková
Z druhé strany stěny vždy o půlnoci se ozýval ženský žalostný pláč, ačkoli vím že za tou stěnou nikdo nebydlí.
Tomáš Peňáz
Přála jsem si bílé Vánoce a skutečně koncem listopadu přišla první sněhová nadílka, která kupodivu přes svátky neroztála. Bude červenec a stále ještě nepřestalo sněžit.
Petra Horáková
Vždycky jsem se smála lidem, kteří musejí mít knoflíky peřiny pokaždé u nohou, zrovna dnes jsem si přitáhla knoflíky k bradě. Vtom se v povlečení něco zavlnilo.
Petra Horáková
Bylo 2:17 ráno, když mě vzbudil tikot budíku. Než mi došlo, že mám digitální, bylo už pozdě.
Tomáš Peňáz
Do butiku za mnou bez přestání chodil slídit jeden podivný nápadník. Když se pár dní neobjevil, všimla jsem si, že mám v obchodě jednu výstavní figurínu navíc.
Alena Čadová
Před mrazivou nocí se bezdomovkyně schovala do polorozpadlé budovy. K její smůle spala tak tvrdě, že jí neprobudili dělníci, kteří ráno komplex zazdili, aby do něj už nikdo nelezl.
Alena Čadová
Den 312. internet ještě pořád nefunguje…
Iva Soukupová z Prahy
Vypadl internet i veškeré telekomunikační sítě po celém světě. Nenávratně.
Eliška Hingarová DiS.

Vánoce jsou svátky klidu a míru. Nebo, že by ne?

Vánoční

Šla jsem se koupat, ale zapomněla jsem, že mám ve vaně kapra. A teď nemám nohu.
Magdaléna K.
Jsi malý kluk a usneš v obýváku při tajném čekání na vánočního skřítka. Vzbudíš se ve chvíli, kdy tě ostré pařáty vtahují do komína.
Petra Horáková
Nechceš si dát kubu? Jo, a kde je vůbec Kuba?
Magdaléna K.
Rodina seděla u vánočního stromu, kde si děti rozbalovali své dárky. Když starší syn zjistil že nedostal co chtěl, vzal motorovou pilu a všechny rozřezal na kusy.
Petra Klosová
Karel s králíkem s rudýma ušima, který bydlel pod jeho postelí, mluvil dlouho a hodně, ale dnes se rozhodl konečně poslechnout, aby je všechny zabil, až zazvoní. Cinkání vánočního zvonku volající k rodinné večeři se ozvalo z obýváku.
Petr Vopat
I přes vzpomínky na bolestně přísnou výchovu mám své rodiče ráda, protože jiné nemám. Jen když jsou Vánoce a máma nožem porcuje kapra se k ní pro můj lepší pocit raději neotáčím zády.
Alena Čadová

Češi milují černý humor i když se dotýká jejich nejdražších. Citlivější povahy raději tuto část přeskočte.

Rodina & děti

„Neboj se broučku, pod postelí žádný bubák není.“ „Já vím, maminko, vždyť už chvíli stojí za tebou.“
Sára Dahmani
Nejděsivější zvuk je smích malého dítěte v noci. Zvlášť když si uvědomíte, že žádné děti nemáte.
Hana Škvárová Hábichová
Hana Škvárová Hábichová Žena seděla v křesle na verandě, když v tom uviděla od lesa přicházet manžela s podivným předmětem v ruce. Dříve by měla radost a běžela by mu naproti, jenže její manžel už byl 5 let po smrti.
Maty Freeky
„Maminko?“ Ozvalo se po 10 letech od smrti u hrobu malé dcerky....
Suprák Božanovič
Emilka vždy chtěla vědět, kam až dosáhnou sluneční paprsky. Ve chvíli, kdy po ní jeden chňapl, byla její otázka zodpovězena.
Magdaléna K.
Stojím v trenýrkách před svým bytem, u kterého jsem si zabouchl dveře, a nemám mobil. Do toho mi doma jede plynový sporák na plný výkon.
Michal Ropek
„Čus, tý jo, co to pečeš, mám hlad. Kde je táta?“
Janí Šimonová
Před spaním vždy otáčím papuče u postele tak, aby mířily pryč ode mě. Tátu vždycky zebaly nohy, a bojím se, že kdyby se mi tu zjevil jeho duch, vlezl by si právě do mých papučí a celou noc na mě zíral.
Alena Čadová
Z vedlejšího pokoje se ozýval dětský smích a cupitání malých nožiček. Rodina ale žádné děti neměla.
Zbyněk Šťástka
Chamtivý vnuk uvízl v komíně krematoria, když chtěl dědečkovi ukrást zlatou protézu z huby. Proletěli se tak komínem společně.
Alena Čadová
Muž večer v posteli objímá svou ženu, když v přízemí bouchnou vchodové dveře a ozve se manželčin hlas: „Zlato, jsem doma!“
Petra Horáková
Zaradoval jsem se, když mi jako malému klukovi zoubková víla poprvé donesla stokorunu za vypadlý řezák. „Chceš si přivydělat?“, řekl jsem mladšímu bráškovi a vytáhl kleště.
Alena Čadová

Nerušme klidnou hladinu temného jezera. Nemusí se nám to vyplatit.

Zvířata a příroda

Norkový kožich, který Karolína dostala od svého muže k Vánocům, jí prý kousal, a tak jej s díky odložila do skříně. Ráno nad oběma těly svlečenými z kůže stál kožich a ve své spravedlivé pomstě vykřikoval: „Kožich je vražda!“
Alena Čadová
Veterinář mi pohrozil, že Azora musím držet na dietě, jinak zemře. Druhým dnem se teď před vyhladovělým psem schovávám v koupelně.
Alena Čadová
Přicházím domů a slyším z obývacího pokoje jak tam štěbetá můj papoušek a opakuje moje jméno. Po chvíli mu jdu vyměnit vodu v misce, vejdu do obývacího pokoje, ale papoušek leží evidentně už nějakou chvíli mrtvý na dně klece. Martina Mašková
Martina Mašková
Učeš si ty vlasy, máš tam vrabčí hnízdo! V tu chvíli ho něco ve vlasech klovlo.
Magdaléna K.