Horor na 2 věty

SOUTĚŽ


Zapojte se do vánoční soutěže!


BLÍŽÍ SE VÁNOCE a s nimi i nadílka knih a filmů. Někdo si přečte či pustí pohádku a jiný třeba horor. Koneckonců, pohádky a horory mají mnoho společného. Vařením dětí, brutální smrtí nevinných obětí a kreaturami se to v obou jen hemží.  Nejkratší hororový příběh na světě byl publikován v roce 1948. Je zároveň i velmi tísnivý. Americký autor sci-fi, fantasy a hororů Fredric Brown (29.10. 1906 – 11.3. 1972) na to potřeboval pouhé dvě věty.

„Poslední člověk na Zemi seděl sám v místnosti. Ozvalo se zaklepání na dveře...“
Fredric Brown, 1948

V roce 2020 proběhl v Berkeley Center for the Arts, které je součástí střední školy Goose Creek High School v Jižní Karolíně zajímavý seminář. Učitel kreativního psaní Nick Geary postavil studenty před výzvu, aby napsali strašidelný příběh, ale povolil jim na to použít pouze dvě věty. 

Několik příběhů jsme pro vás vybrali

Včera pozdě večer jsem se osprchoval, a když jsem vystoupil ze sprchy, viděl jsem svůj odraz v zrcadle, jak se na mě usmívá. Až na to, že jsem se neusmíval.
Lewis Lee 2020

💀💀💀💀💀💀💀💀

„Mami, pojď si s námi hrát,“ prosil chlapec, jedináček, matku a kutálel míč do tmavého rohu svého pokoje. Jeho matka sledovala, jak se míč vrací zpět.
Ellie Elrodová 2020

Pohádky a horory jsou si velmi podobné. V původních verzích je tolik zloby, závisti, zrady, vražd, kanibalismu a krutosti, že uspokojí každého fanouška hororů.

Moje dcera mě požádala, abych zkontroloval její skříň, jestli tam není něco děsivého, tak jsem to samozřejmě vzala s humorem a podívala se. Uvnitř byla moje dcera stočená do klubíčka, plakala a říkala: „Mami, něco je v mém pokoji.“
Avalon Young 2020

💀💀💀💀💀💀💀💀

Julie slyší, jak ji matka volá na večeři a vydá se do kuchyně. Při chůzi se podívá na svůj pípající telefon a vidí SMS od mámy, že je ještě v práci.
Rylee Rogers 2020

Vroomagazine vyhlašuje stejnou výzvu.

Napište strašidelný příběh o dvou větách, tak jako Fredric Brown nebo studenti z Goose Creek High. 

10

nejlepších příběhů vydáme na našich stránkách o Vánocích. 

Posílejte na náš mail info@vroomagazine.com 

do 20.12. 2022.

PRAVIDLA

◉ Příběh musí mít pointu, musí být originální a musí být hororový / strašidelný.

◉ Maximální počet vět – 2.

◉ Souvětí se počítá jako 1 věta, ale nesmí obsahovat víc než 30 slov.

◉ Cení se originalita, míra děsivosti, ale i rozsah – čím kratší, tím lepší.

Těšíme se, že se s vámi budeme bát.