Top 25 evropských veletrhů karavanů a obytných vozů 2024


Kompletní přehled na celý rok.


TEXT: KAROLÍNA BĚLOVÁ | DATUM: 27.1.2024

VROOMAGAZINE opět připravil pro všechny milovníky karavaningu a kempingu seznam nejdůležitějších evropských veletrhů, které stojí za navštívení v roce 2024.

Budete mít přehled. Vyberte si ze seznamu a vyrazte již v únoru nebo březnu.

Na co se těšit

Novinky za světa obytných vozů a přívěsů / vybavení pro kemping a karavaning / obytné přívěsy / obytná auta všech velikostí a typů / expediční auta / monster trucky / van-life / diskuse / B2B / bazar

ÚNOR

Lublaň, Slovinsko

Alpe-Adria

34. ročník mezinárodního veletrhu cestovního ruchu

◉ 31.1. – 3.2. 2024 Výstavní a kongresové centrum

Tematické oblasti letošního veletrhu zahrnují různorodé aspekty cestovního ruchu, každá z nich se zaměřuje na různé zájmy a preference. Mezi tyto oblasti patří aktivní turismus, kempování a karavaning, zdravotní turismus, kulturní turismus, gastronomický a kulinářský turismus, digitalizace cestovního ruchu, zelené cestování a udržitelný turismus.

Hamburg, Německo

Travel & Caravanning Hamburg 2024

◉ 7.2. – 11.2.2024 – Hamburg Messe

4 veletrhy na jednom místě. RAD HAMBURG – veletrh (e-)cyklistiky, CARAVANING HAMBURG – veletrh pro nadšence karavanů a kempování, GenussReise – veletrh pro kulináře a labužníky, REISEN HAMBURG – cestovatelský veletrh.

Birmingham, Velká Británie

Caravan, Camping & Motorhome Show

◉ 13.2. – 18.2. 2024 – National Exhibition Centre (NEC)

Nachází se zde vše, co potřebujete pro svou další dobrodružnou cestu! S více než 400 vystavovateli se můžete těšit na širokou nabídku obytných vozidel, karavanů, stanů a kempingového vybavení.


Vezměte si na cesty

Top 8 chytrých hodinek 2024

Top 8 chytrých hodinek 2024

Máte chytré hodinky? Pokud ještě ne, možná vás překvapí, co vše již umí a jak luxusně vypadají.


Mnichov, Německo

f.re.e

◉ 14.2. – 18.2.2024 – Veletržní centrum Mnichov

Největší bavorský veletrh cestování a volného času. Pět veletržních témat spojuje rozmanitost světa cestování pod jednou střechou: cestování, karavaning a kemping, cyklistika, vodní sporty a fitness. Zároveň se můžete zde ve stejnou dobu koná IMOT – mezinárodní výstava motocyklů a Munich Car Days, kde si můžete vyzkoušet řídit své vysněné auto.


Mohlo by vás zajímat


Norimberk, Německo

Freizeit Touristik & Garten

◉ 21.2. – 25.2. 2024 – Nuernberg Messe

Už z názvu napovídá, že se jedná o kombinaci turistiky a zahradnictví. Zahradu si můžete vylepšit ne jen grilem, ale i vlastní fontánou, nebo zahradním domkem. Nebojte se o karavany nebudete ochuzeni a spolu s nimi vás čeká široká nabídka outdoor vybavení i cyklistiky.

Herning, Dánsko

Ferie for Alle

◉ 23.2. – 25.2.2024 – MCH Messecenter Herning

Na největším veletrhu cestovního ruchu ve Skandinávii se nejen vybavíte na cesty, ale máte možnost se dozvědět více díky cestovatelským přednáškám. Dále se můžete těšit na významné značky karavanů a obytných vozů.

BŘEZEN

Essen, Německo

Riese + Camping

◉ 29.2. – 3.3.2024 – Messe (Výstaviště) Essen

Největší cestovní a volnočasový veletrh v Severním Porýní-Vestfálsku, který vás naladí na nejkrásnější období roku, ať už chcete kampovat, nebo na plavbu či zájezd. Naleznete zde i řadu příslušenství pro mobilní cestování od karavanů a obytných vozů, přes stany a mobilní domy, až po kempingový nábytek a praktické outdoorové vybavení.

Berlín, Německo

ITB Berlin

jeden z nejvýznamějších veletrhů

5.3. – 7.3.2024 – Messe Berlin

Již přes 50 let se každý rok v březnu svět mezinárodního cestovního ruchu schází na největší události cestovního ruchu – ITB Berlin. Právě zde se střetávají největší esa cestovního ruchu ze všech koutů světa a společně vytváří trendy a podnikají. Zaměřuje se hlavně na networking a marketing, ale otevřena je i široké veřejnosti.

Praha, Česká republika

FOR CARAVAN 2024

15.3.– 17.3. 2024 - PVA EXPO PRAHA

Jediná výstava specializovaná na obytné vozy a karavany v Čechách. Prezentovat zde budou největší firmy v oboru a všechny značky zastoupeny v Čechách a na Moravě. Máte i možnost nabídnout svůj karavan nebo obytný vůz k prodeji.


Uvidíte na ForCaravan


Rostock, Německo

Boat & Fishing, Camping & Caravaning Rostock

◉ 17.3. – 19.3.2024 – HanseMesse Rostock

Přední veletrh outdoorových aktivit v Meklenbursku-Předním Pomořansku díky propojení dvou tematických oblastí, které se vzájemně doplňují. Nabídka karavanů a obytných vozů je široká a neustále se vyvíjí. Pro zájemce o rybaření jsou připraveny přednášky proslulých odborníku na „Angelforu“.

Mohlo by vás zajímat


DUBEN

Varšava – Nadarzyn, Polsko

International Camper Caravan Show

◉ 5.4. – 7.4.2024 – Ptak Warsaw Expo

Nejvýznamnější karavingová událost ve střední a východní Evropě, jejímž cílem je shromáždit odborníky z oboru. Nabízí vynikající příležitost k navázání obchodních vztahů a výměně zkušeností a znalostí. Inovace se zde setkává s poptávkou a potenciál odvětví se využívá maximálně. 

KVĚTEN

Harjumaa, (poblíž Tallinnu) Estonsko

CaravanFest

První veletrh karavanů a obytných vozů v Pobaltí.

◉ 3.5. – 5.5.2024 – Vanamõisa Caravan Park

Po úspěšném debutu v loňském roce se letos CaravanFest vrací s nabídkou obytných vozů a karavanů, mini domků, vybavení pro kempování a mnoho dalšího. V sobotu 4.5. na vás čekají různé přednášky z karavanové turistiky. V rámci veletrhu se uskuteční i velký sraz karavanových turistů CaravanTreff, kde jsou vítání nadšenci ze všech koutů světa.

ZÁŘÍ

Düsseldorf, Německo

CARAVAN SALON Düsseldorf

◉ 30.8. – 8.9.2024 – Messe Düsseldorf

Díky tomuto veletrhu se Düsseldorf každoročně stává mezinárodním hlavním městem mobilního volného času. Nachází se zde nejširší nabídka, díky které můžete objevovat, porovnávat a nakupovat obytné vozy, karavany a obytné vozy v této rozmanitosti. Vyzkoušet si můžete od techniky vozidel, přes stany až po outdoorové vybavení.

Jönköping, Švédsko

Elmia Husvagn Husbil Jönköping

11.9. – 15.9.2023 – Elmia Conference and Exhibition Center

Bezesporu největší a nejvlivnější veletrh karavanů ve Skandinávii. Najdete zde novinky od značek dostupných na švédském trhu, skvělé nabídky a lidi se stejnými zájmy. Vedle veletrhu se nachází kemp s krásným výhledem na jezero, což je ideální, když chcete nejen navštívit kemp, ale zúčastnit se i denních a večerních aktivit. Mezi ně patří aktivity pro děti, přednášky a nebo také tanec.

Parma, Itálie

IL Salone del Camper 

14.9. – 22.9.2024 – výstaviště Fiere di Parma

Druhá největší kempingový veletrh v Evropě. Nepřehlédnutelná událost pro příznivce kempingového životního stylu a outdoorové dovolené, kde vystupují hlavní evropští výrobci rekreačních vozidel. Nabízí pomoc poznání ideálních míst a destinací jak pro odborníky v oboru, tak i pro začátečníky.

Rendsburg, Německo

CARAVAN und CO

◉ 19.9. – 22.9. 2024 – Messe Rendsburg

. ročník veletrhu slouží jako průvodce pro všechny typy kempingových nadšenců. Krom karavanů, obytných vozů a outdoorového vybavení nabízí veletrh i vodní sporty. Díky doprovodnému programu se stává veletrh zážitkem pro celou rodinu.

Paříž, Francie

Salon des Véhicules de Loisirs

21.9. – 29.9.2024 – Paris-Nord Villepinte Exhibition Center

Největší výstava karavanů a obytných vozů ve Francii. Ať už hledáte pohodlí, autonomii nebo dobrodružství, zde najdete volnočasové vozidlo, které vyhovuje vašim potřebám. Od malých kompaktních obytných vozů, přes velká rodinná obytná vozidla až po vybavené dodávky, karavany a obytné vozy, každý si z nabízených modelů vybere to svoje.

ŘÍJEN

Freiburg im Breisgau, Německo

caravan live 

◉ 3.10. – 6.10.2024 – Messe Freiburg

Na největším veletrhu karavanového průmyslu na jihozápadě prezentují prodejci obytných vozů, karavanů, dodávek, kempingových autobusů a pick-up kabin s širokým portfoliem značek. Dále se zde objeví poskytovatelé půjčoven vozidel a vystavovatelé s technickým vybavením, řešením dovybavení, kempingovými expanzivními systémy, příslušenstvím a střešními stany. Otestovat si můžete i elektrokola a elektrokoloběžky.

Wels, Rakousko

Caravan Salon Austria 

16.10. – 20.10.2024 – Messe Wels

Jednička v oboru v celém Rakousku s 15letou tradicí. Nabídka přináší jedinečnou a zároveň udržitelnou příležitost cestovat a objevovat nejrůznější destinace. Najdete dru rodinné karavany, obytné vozy, vozidla základní třídy, dodávky i prostorná luxusní vozidla.

Bern, Švýcarsko

Suisse Caravan Salon

◉ 24.10. – 28.10.2024 – BERNEXPO area

Největší a nejrozmanitější švýcarský veletrh pro kempování a karavany přináší spoustu možností. Profesionální poradenství od vystavovatelů při nákupu vámi požadovaného vozidla nebo perfektního příslušenství, obrovský sortiment všech typů vozidel nejvýznamnějších značek, sdílení zkušeností na přednáškách nebo i řidičský výcvik.

BRNO, ČESKÁ REPUBLIKA

Caravaning BRNO

24.10. – 27.10.2024 – Brněnské výstaviště

Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů se řadí mezi nejvýznamnější události nejen v České republice, ale i ve střední Evropě. Každoročně představuje komplexní přehlídku obytných automobilů, karavanů, vestaveb, příslušenství a vybavení – zkrátka vše, co je neodmyslitelnou součástí cestování na čtyřech kolech.

LISTOPAD

Erfurt, Německo

Reisen & Caravan Messe 2024

◉ 31.10. – 3.11.2024 – Messe Erfurt

Na 4 dny se Messe Erfurt opět stane rájem pro všechny nadšence kempování ať už máte karavan nebo ne. Veletrh se soustředí na dovolenou od okolí Durynska, přes celé Německo až po Evropu a svět. Nabízí vybavení pro kempování, karavany a obytné vozy a všechny potřebné doplňky.

Brémy, Německo

CARAVAN

31.10. – 3.11.2024 – Messe Erfurt

Veletrh přináší širokou paletu produktů, inovací a příslušenství od kompaktních obytných vozů až po luxusní modely. Návštěvníci mají možnost získat odborné rady, prozkoumat nejnovější trendy a nakupovat i přímo na místě. Paralelně se konají i akce „ReiseLust“ a „Fisch & Feines“, které poskytují širokou škálu informací o cestování a zábavě za cenu jedné vstupenky.

Lipsko, Německo

Touristik & Caravaning Leipzig

◉ 16.11. – 20.11.2024 – Messe Leipzig

Veletrh nabízí rozmanitý zážitek v cestovním ruchu, karavaningu, outdoorových aktivitách a gastronomických požitcích. Návštěvníci zde můžou aktivně zažít, ochutnat, vidět, testovat, porovnávat, vybírat, plánovat a dokonce si přímo rezervovat svou dovolenou.

Berlín, Německo

Auto Camping Caravan

28.11. – 1.12.2024 – Messe Berlin

Jako třetí největší prodejní veletrh v Německu v sektoru karavanů nabízí vše, co souvisí s mobilním cestováním a kempováním. Kromě působivých expozic téměř všech výrobců karavanů získávají návštěvníci spoustu cenných tipů na dovolenou v kempu se stanem, karavanem nebo obytným vozem. Veletrh je propojen s veletrhy BOOT&FUN, ANGELWELT BERLIN a TRANSPORTERTAGE BERLIN.