Sbalte si s sebou saunu ve stanu!

VYBAVENÍ NA CESTY


Saunová turistika je dnes velkým trendem. Provozovatelé velkých saunových center počítají i s návštěvníky s karavanem nebo obytným autem. Pokud bychom však chtěli mít saunu jen pro sebe a na našem oblíbeném místě v přírodě, je zde unikátní řešení. Na výlet si můžeme přibalit saunový stan!


TEXT: MIREK ZVĚŘINA | 15. ČERVNA 2022 | 1 MINUTA ČTENÍ

ZÁKLADNÍ saunové stany se prodávají ve velikostech cca 2x2 metrů. Jsou ale i větší, které mají předsíňku a saunovat se společně může více lidí. Výjimkou nejsou ani stany přímo na míru. Saunový stan postavíme velmi rychle. Ty menší už během 10 minut.

S sebou si povezeme dva balíky. První je vlastní stan a druhý jsou kamínka na dřevo. Kamen je mnoho druhů a lze si vybrat taková, která vyhovují velikosti stanu i vkusu majitele. Mnohdy mají prosklená okénka a při posezení u kamen lze meditovat při záři ohně.

Saunový stan umožňuje saunování kdekoliv a kdykoliv budeme chtít.

Menší stan lze vytopit podle počasí, do cca 30–40 minut. Ideální teplota by se měla pohybovat mezi 80 °C a 90 °C, skuteční fajnšmekři si ale mohou dopřát teplotu i přes 100 °C. K posezení poslouží kempingové stoličky. Karavan nebo obytňák nám pak vytvoří zázemí.


Podobný článek

Holandsko. Ráj wellnessů

Holandsko. Ráj wellnessů

Málo kdo by tušil, že země, která je proslulá svými sýry a všudy přítomnými větrnými mlýny, je skutečným rájem pro milovníky wellness. S Vroomagazine jsme navštívili ikonické wellness Thermen Berendonck zhruba hodinu jízdy od Amsterdamu, ze kterého nebudete chtít odejít.


Ochlazení v jezeře nebo řece uprostřed noci, když nám nad hlavou svítí hvězdy je fantastický zážitek a není nic romantičtějšího než sauna v přírodě. Je to prostě skvělá alternativa pro všechny milovníky saunování a skutečná třešnička na dortu ve výbavě našeho karavanu.