Badengarten Eibenstock. Saunové město jen 3 hodiny od Prahy

LIFESTYLE>ZDRAVÝ ŽIVOT


Leží hned za hranicemi, na německé straně Krušných hor. Z hraničního přechodu na Božím Daru se do originálního saunového světa, jaký neznáte, dostanete za 50 minut. Z centra Prahy pak cesta trvá okolo 3 hodin.


TEXT: MIREK ZVĚŘINA | 26. KVĚTNA 2022 | 2 MINUTY ČTENÍ

Sauna, koupel v dubovém sudu s neomezeným přísunem piva a pelmeně. To jsou hlavní taháky Eibenstocku.

Důvodem, proč do Eibenstocku jet, je jednoznačně saunový svět, vystavěný z ručně opracovaných kulatin dovezených přímo z Ruska. Zažijete tak autentickou rusko-karelskou saunovou vesnici. Další podobné najdete jen v Rusku nebo ve Finsku.

Velmi oblíbená je také koupel v dubových sudech s neomezeným přísunem piva. A to je za nás důvod, proč v Eibenstoku přenocovat. Koho přepadne únava, ten si ve vnitřní části půjčí deku a zdřímne si v tiché odpočívárně nebo u krbu. Hlad a žízeň lze zahnat u ohniště pivem a grilovanou specialitou nebo v restauraci kde se podává pravá ruská kuchyně. Kdo neochutnal v Eibenstocku pelmeně, jako by tam nebyl.

Většina saun stojí v rozlehlé zahradě, které dominuje jedna z největších ceremoniálních saun v Evropě s kapacitou přes 200 osob. Jmenuje se Bojarův dóm a je vybavena moderní technikou pro působivou světelnou a hudební show.


Podobný článek


Protože jeden den v Badengarten prostě nestačí, doporučujeme zastávku alespoň na 2 noci. Vyžití pro všechny věkové kategorie zaručuje kromě saunového světa také bazénová hala se spoustou atrakcí a tobogánů pro děti.

Wellness Badengarten leží v těsné blízkosti malebného městečka Eibenstock, které nabízí mnoho aktivit se zaměřením na ekoturistiku a pobyt v přírodě s možností celkem bezproblémového parkování i pro karavany. 

Eibenstock nabízí skvělý zážitek nejen milovníkům saunování, ale i všem kteří hledají kvalitní odpočinek a nevšední zážitky ve spojení s přírodou. Wellness je bezplavková zóna s vysokou kulturou saunování a v letních měsících i skvělým místem pro opalování bez plavek. Jasná volba pro víkendový pobyt ať už v karavanu, nebo v některé z krásných roubenek přímo v areálu s výhledem na jezero.