Rodinná dovolená v salónním coupé. Delfíni a kosatky

VLAKY


Chcete vidět kosatky dělající salta? Delfíní choreo v šesti kusech? Lachtaní fotbal? Jeďte na Azurové pobřeží. Ale spěchejte. Než to zavřou. 


TEXT&FOTO: MARTIN BUCHTA | DATUM: 25.8.2022 | 1 MINUTA ČTENÍ

V EVROPĚ je jenom pár míst, kde toto můžete spatřit. Jedním z nich je Marineland ve vesnici Biot, pár kilometrů od Antibes, mezi Cannes a Nice.

Park otvírá v deset hodin dopoledne, jsme mezi prvními ve frontě. Fotograf, který nás fotí s maskotem – tučňákem u vchodu nám dává číslo 4.

V parku jsou k vidění nejenom tři hlavní show – lachtani, delfíni a kosatky, ale i spousta jiných mořských zvířat, například žraločí tunel nebo pavilon plný tučňáků. Dokonce je tam i pláž, kde si můžete zaplavat vedle lachtanů, jež jsou vedle vás za sklem.

Všechny tři show jsou uchvacující. Všechny tři vás překvapí. Všechny tři obsahují i vzdělávací část, ve které se dozvíte zajímavá fakta. Každá show je uvedena i anglicky, ale zbytek je pouze ve francouzštině. Nebojte se ale, že nebudete rozumět.


Související článek

Rodinná dovolená v salónním coupé. Cesta do Janova

Rodinná dovolená v salónním coupé. Cesta do Janova

Čtyři dny na Azurovém pobřeží uplynulo jako voda v místním moři. Je čas posunout se dále. Dnešní cíl, Itálie – Genova (Janov).


Vedle tohoto zábavní parku je ještě obrovský Aqualand, největší na pobřeží, Patří stejnému vlastníkovi a dají se koupit spojené lístky za lepší cenu. Pokud tedy vyrazíte s dětmi do Biotu, počítejte s tím, že se vrátíte až pozdě večer.

A proč máte spěchat? Protože francouzský parlament odhlasoval zákon proti týrání a zneužívání zvířat, který se vztahuje i na tento zábavní park. Pokud se něco do roku 2026 legislativně nezmění, park bude muset být uzavřen. Mimochodem, stejný zákon se vztahuje i na ZOO, takže po tomto datu nenajdete ve Francii ani jedno ZOO.

Biot, Francie