Království tobogánů.V Aqualandu Moravia můžete přespat na parkovišti

WELLNESS


V Pasohlávkách na úpatí Pálavy se nachází největší vodní svět na Moravě i v celé České republice se spoustou atrakcí, tobogánů a skluzavek, na kterých si užijí zábavu malí i velcí návštěvníci bez rozdílu věku.


TEXT: MIREK ZVĚŘINA | 8.5. 2022 | 2 MINUTY ČTENÍ

ŘÁĎĚNÍ na skluzavkách není jediným důvodem proč Aqualand Moravia navštívit. V areálu se také nachází jedinečný wellness s fantastickou panoramatickou saunou, bazény s vřídelní vodou a pravými římskými lázněmi. Součástí saunového světa jsou samozřejmě pravidelné saunové ceremoniály a muzikoterapie. Po dlouhé cestě za volantem si dopřejte masáž nebo koupel v syrné vodě, která zde vyvěrá.

Pravé římské lázně

Římané pod Pálavou skutečně sídlili. Dnes zde římské lázně nabízí Wellness Fórum Romanum v Aqualandu. Celkem najdete v této části saunového světa 9 saun včetně pravého římského caldaria, laconia a tepidaria, kde se budete cítit jako praví římští občané. Relaxovat pak můžete ve vířivce, na sluneční terase nebo ve venkovním bazénu s termální vodou o teplotě 35 °C.

Ze světa páry a římských lázní se vydejte do druhého patra saunového světa, do Wellness Pálava. Dominantou tohoto prostoru je panoramatická sauna pro sto lidí s výhledem do okolí. Je jednou z největších u nás a je vybavena špičkovou technikou pro saunové ceremoniály. Ne náhodou se tu konalo mistrovství světa v saunových ceremoniálech a je dějištěm pravidelných saunových večerů.


Podobný článek

Badengarten Eibenstock. Saunové město jen 3 hodiny od Prahy

Badengarten Eibenstock. Saunové město jen 3 hodiny od Prahy

Leží hned za hranicemi, na německé straně Krušných hor. Z hraničního přechodu na Božím Daru se do originálního saunového světa, jaký neznáte, dostanete za 50 minut. Z centra Prahy pak cesta trvá okolo 3 hodin.


Sníh na jihu Moravy?

Po saunování se příjemně a přirozenou cestou ochladíte ve sněhové jeskyni. Skutečně zde sněží a projdete se po čerstvém prašanu při teplotě -1°C. Pokud vám začne být zima, stačí skočit do infinity poolu s vřídelní vodou na terase a kochat se výhledem na krajinu.

Parking a spaní

Aqualand disponuje velkokapacitním parkovištěm, kde není problém zapakovat váš karavan, ať už při jednodenní návštěvě nebo přes noc. Pro ty, kteří se chtějí zdržet déle je pak k dispozici kemp Merkur v těsné blízkosti Aquaparku. V každém případě doporučujeme využít ubytování, které nabízí přímo Aqualand v hotelu Aqualand Inn. Neomezený vstup do celého aquaparku i wellness a voňavá postel po sauně je totiž k nezaplacení.