Objevte krásu Německa z vlaku. Za 9 euro celý měsíc

VLAKY


Železnice mají bezesporu svůj půvab a na světě najdeme mnoho takových, u kterých by se bez nadsázky dalo říct „I cesta může být cíl.“, protože člověk a příroda zde stvořili úchvatnou scenérii. Patří k nim i následujících sedm německých tratí.


TEXT: KRISTÝNA NEŠPOROVÁ | DATUM: 13.8.2022 | 1 MINUTA ČTENÍ

Do konce srpna můžete po celém Německu jezdit na regionálních tratích na jeden lístek za 9 euro! 

Z Děčína do Drážďan

Trať doprovází řeku Labe z českého Děčína až do německých Drážďan a nabízí nezapomenutelné výhledy na romanticky zvlněný terén, sílící tok řeky i pískovcové skály Českého Švýcarska. Trať na hranici s Německem je nejníže položenou povrchovou tratí v ČR.  Provoz byl zahájen v roce 1851.

FOTO: Deutsche Fotothek‎

Göltzschtalský viadukt

Další vlaková pouť, která začíná v Česku vás zavede z Chebu do německého města Gera. Dominantou a klenotem této cesty je Göltzschtalský viadukt, který je největším cihlovým mostem na světě. Byl otevřen 1851 a dosahuje úctyhodné výšky 78 m.


Mohlo by Vás zajímat

Nejlevnější kempy v Evropě

Nejlevnější kempy v Evropě

Chystáte se na nízkonákladovou dovolenou a rádi byste navštívili nějaký levný kemp?

Covid a vakcinace po Evropě

Covid a vakcinace po Evropě

Do kterých evropských zemí můžeme aktuálně cestovat bez očkování a o jakých dalších restrikcích bychom měli vědět?


Ravennský viadukt

Mosty a viadukty jsou pro vyjížďky vlakem vítaným zpestřením. Jedna z nejoblíbenějších tras v Německu vede pohořím Schwarzwald, kde vlak projíždí přes viadukt Ravenna. Most byl německými silami na konci druhé světové války vyhozen do vzduchu. Byl přestavěn v letech 1947–48 pod vedením francouzských okupačních vojsk a za použití německých válečných zajatců. Má výšku 58 m.

Krajem vinic a zámků

Toužíte-li po romantice, zkuste železniční trasu z města Koblenz, které leží na soutoku řek Rýn a Mosel a končí v německém Trevíru (něm. Trier). Cesta údolím řeky Mosel vám na stříbrném podnose představí malebné vesničky obklopené vinicemi porostlými kopečky, ze kterých čas od času vykoukne nějaký ten zámek nebo kostel.

Podél Bodamského jezera

Trasa vedoucí ze Stuttgartu do Lindau ukazuje krásy jižního Německa. Vaše oči se budou moct potěšit výhledy na nekonečné lány polí a luk, a obrovskou vodní hladinu Bodamského jezera. To vše dokreslují do nebe čnící vrcholky Alp.

Vzhůru k moři!

Trasu vedoucí z Berlína až k Baltskému moři je nejlepší podniknout v horkých letních dnech. Po cestě můžete na trase klidně i někde vystoupit a objevit kouzelná města, jako například Stralsund ležící na samém pobřeží. Silniční i železniční most potom překonává úžinu a vede až na ostrov Rujána (německy Rügen).

Z Mnichova do Salcburku

Vlak vyjíždí z Mnichova, projíždí Alpami a míří do obdivovaného rakouského Salzburgu. Trasa nejen že spojuje tato slavná a zajímavá města, která rozhodně stojí za vidění, ale nabízí také nezapomenutelnou vyhlídkovou jízdu s fantastickou scenérií.