Rodinná dovolená v salónním coupé. Dětský den v Paříži

VLAKY


V Paříži se dá dělat opravdu hodně věcí, ale jelikož jsme ji se ženou již dříve navštívili sami a "must see" už jsme viděli, tentokrát jsme se rozhodli postavit plán podle dětí.


TEXT&FOTO: MARTIN BUCHTA | DATUM: 26.7.2022 | 1 MINUTA ČTENÍ

Stadion PSG

Lukymu je 7 a hraje fotbal. Jedno z jeho top přání výletu je vidět stadion, kde hraje Messi. Vydáváme se tedy do Parku Princů (Parque des Princes). Stadion je nejlépe dostupný pěšky ze stanice metra Porte d'Auteuil. Dále jdeme kolem areálu, kde se hraje Roland Garros, takže pro sportovní fandy dva zářezy jedním výletem.

Stadion nabízí kromě nezbytného fanshopu i PSG Stadium Tour, kdy zhruba za hodinu můžete prolézt celý stadión včetně šaten hráčů.

Eifelovka

Děti jí chtějí vidět, tak tam musíme. Výtahem se dá vyjet až nahoru, ale pozor, pokud tam opravdu chcete, rezervujte ho s dostatečným předstihem. Já zkoušel 6 týdnů před a na červenec to bylo evidentně pozdě, bylo vyprodáno. Nezbylo nám než počkat dva týdny před návštěvou (to je dávají do prodeje) a koupit lístky do druhého patra pěšky. Dáváme to, ale 670 schodů v 33 stupních dá zabrat. Naštěstí je nahoře bar.


Související články


Galerie Evoluce

Zlatý hřeb dne. Přírodovědné muzeum plné vycpaných zvířat. Národní muzeum ve velkém. U vstupu nás vítá kostra velryby, následně v otevřeném třípatrovém prostoru vidíme snad všechna zvířata, na která si lze vzpomenout. Spousta popisků, bohužel jen francouzsky, ale je možné si půjčit audioprůvodce. Největší zážitek? Pro mě opice a pro děti žirafa.

A jak souvisí Galerie Evoluce s vlaky? Protože je hned vedle Gare d’Austerlitz, odkud vyjíždí všechny noční vlaky. A o nich zase příště.