Je LA MARZOCCO nejlepší kávovar na světě? 


Je! A nyní ho můžete mít i doma.


TEXT: DAVID BERÁNEK | FOTO: LA MARZOCCO | DATUM: 29.09.2023 | 3 MINUTY ČTENÍ

V každém oboru činnosti existují značky vybavení, které se díky své kvalitě, spolehlivosti, výdrži a designu označují za naprostou špičku. U profesionální přípravy kávy mezi ně patří italské kávovary La Marzocco.

Představte si, že jste doma a vychutnáváte si vynikající espresso ve stejné kvalitě jako vám připraví ve vaší oblíbené kavárně. Má bohatou krémovou pěnu, skvělou hustotu a sladká tečka je v naprosté harmonii s hořkostí a kyselostí. Díky kávovarům La Marzocco Home, které u nás prodává společnost Coffee Technology, se sen stal skutečností.

V La Marzocco vymysleli podobu i technologii dnešních espresso kávovarů

Kultura pití kávy se v Evropě začala rychle šířit od konce 19. století. První kávovary s vertikálními kotli se ale potýkaly s nestálostí teploty a tlaku a espresso nemělo valnou kvalitu.

Mezi těmi, kteří se pokoušeli kávovary vylepšit, vynikali bratři Giuseppe a Bruno Bambi, kteří v roce 1927 rozjeli vlastní výrobu ve Florencii. Jejich inovace a patentované vynálezy předurčily dnešní podobu a technologii profesionálních kávovarů. Své stroje pojmenovali La Marzocco – podle Donatellovy sochy heraldického lva, který je jedním ze symbolů města. A odolnost lva je pro tyto kávovary více než příznačná.


ZROZENA Z KLASIKY

Linea Mini

134 219 Kč

Inspirována legendární Lineou Classic, přichází i Linea Mini s dvěma bojlery a integrovanou hlavou, což kávovaru umožňuje dosahovat teplotní stability a energetické efektivnosti saturované varné hlavy na malém prostoru. Linea Mini je vyrobena ze stejných komponentů jako velké profesionální kávovary. Ty zajišťují stejnou odolnost a trvanlivost, která proslavila kávovar Linea Classic po celém světě.


Díky inovativním technologiím La Marzocco se stalo italské espresso pojmem

La Marzocco již 94 let vyrábí technologicky nejvyspělejší kávovary s ikonickým italským designem. Jejich hlavními přednostmi jsou kvalita zpracování a výdrž (jsou takřka nezničitelné), spolehlivost, stálost a mnoho technických inovací. Společnost La Marzocco dala světu první nerezový horizontální kotel, první dvojitý kotel (zvlášť na vodu a na páru), první plně saturovanou varnou hlavu nebo páku s upevněním bez bajonetu.

To ale zdaleka není vše. Jako první začala používat PID regulátory, které zajišťují stálost teploty vody přímo při přípravě kávy a také první představila plně programovatelné profilování tlaku. Zní to možná příliš odborně, ale to vše jsou hlavní faktory, které ovlivňují výslednou chuť a kvalitu espressa.

La Marzocco Home – pravé italské espresso jako od nejlepšího baristy si nyní můžeme připravit i doma

La Marzocco drží velký náskok před konkurencí a je špičkou na světovém trhu pákových kávovarů a baristického vybavení. Od svého založení jsou vyhledávanou značkou v mnoha restauracích a kavárnách po celém světě, a to i přes svou vyšší pořizovací cenu. To nejlepší na tom ale je, že díky nové edici La Marzocco Home si nyní můžeme dopřát zážitek z profesionálně připravené kávy i u nás doma, s naší rodinou a přáteli.


PRVNÍ SKUTEČNĚ DOMÁCÍ KAVOVAR V HISTORII ZNAČKY

Linea Micra

91 948 Kč

Linea Micra je ještě drobnější než Linea Mini. Její rozměry jsou skutečně uzpůsobené domácím podmínkám, a to i v malé kuchyni. Na výšku jí naměříte pouhých 34 cm, hloubka je 39 cm a šířka dělá přesných 29 cm.

Je navržena jako zmenšená verze kávovaru Linea Classic S. Díky nové elektronické desce lze nyní kávovar Linea Micra připojit k internetu a ovládat jej prostřednictvím nové aplikace La Marzocco Home App, která je k dispozici na App Store a Google Play.


Český zástupce italské značky – COFFEE TECHNOLOGY – nabízí hned 3 různé minikávovary La Marzocco, určené především pro domácí použití nebo menší provozovny. Linea Micra, Linea Mini a GS 3 jsou doslovnou zmenšeninou profesionálních velkých strojů. Ovšem ne pouze designem. To nejdůležitější je uvnitř. Materiál i technologie jsou identické s jejich velkými vzory.

Slavní lidé mají rádi skvělé věci. Jimmy Butler z Miami Heat cestuje s tímto kávovarem na espresso za 6 000 dolarů. @MiamiHEAT 

Vnitřní ústrojí všech La Marzocco kávovarů, tedy i těch domácích je vyrobeno z chirurgické nerezové oceli. Stejně jako velké kávovary mají i ty malé dva bojlery, jeden na vodu a jeden na páru. Technologie kontroly teploty PID, pákový ventil (paddle), poskytující plnou manuální kontrolu nad preinfuzí, tlakem a délkou extrakce, možnost napojení na vodovodní řád, automatické čištění nebo propojení s chytrým telefonem jsou samozřejmostí.

Koupí kávovaru z edice La Marzocco Home získáme do domácnosti skutečný profesionální stroj ve stejné kvalitě, jakou disponují velké stroje v kavárnách a jiných provozech, kde připravují kávu ve velkém. Vyšší pořizovací ceny rozhodně nebudeme litovat, jelikož brzy zjistíme, kolik výhod to pro nás znamená.


BEZ KOMPROMISŮ

GS/3  

199 015 Kč

Tento kávovar byl léta vyvíjen, aby uspokojil náročného zákazníka, který si chce i doma vychutnat espresso či cappuccino jako v kavárně. Gs/3 je kávovar bez kompromisů. Po uvedení na trh se stal doslova hitem a dodnes je považován za teplotně nejstabilnější kávovar. Kávovar, ač původně určený pro domácí použití, nachází uplatnění i v lehkých provozech, cateringu, kancelářích a barech.


Jaké výhody získáme koupí kávovaru La Marzocco Home?

★ Oslníme návštěvy neodolatelně dobrým espressem, jaké mnohdy nedostanou ani v zavedeném podniku

★ Automatický systém čištění se za nás postará o údržbu – žádné rozdělávání a čištění usazenin uvnitř – nemusíme se starat prakticky o nic

Voda tvoří 95% kávy tudíž je zásadní i pro chuť kávy. Jediné, čemu je třeba věnovat pozornost je použití kvalitní vody s nízkým obsahem minerálů. Pro správnou úpravu vody je vhodná filtrace, ale můžeme také použít balenou stolní vodu. Kvalitní voda má pozitivní vliv jak na chuť kávy, tak na bezproblémový provoz kávovarů La Marzocco, které kvůli jejich konstrukci vycházející z profi strojů, nelze odvápňovat běžným způsobem.

★ Z každého kusu dýchá okouzlující atmosféra Itálie – kolébky espressa.

Jsou ozdobou kuchyně. Nechybí jim styl, elegance a ani špetka historické tradice, na které si značka La Marzocco patřičně zakládá. Navíc si ten svůj můžeme přizpůsobit podle svých představ. Plastové či nerezové detaily kávovarů se dají vyměnit za dřevěné.

★ Pokud rádi investujete do věcí, které mají smysluplný příběh a exkluzivní kvalitu, tady určitě nestoupnete vedle.
Kávovary La Marzocco navíc neztrácejí svou hodnotu. I po letech používání si stále drží vysokou cenu. Vydrží bez problémů a bez větší údržby i více jak 20 let. Nic se nemusí vyměňovat, maximálně občas některá těsnění.
★ Díky možnosti spárování s chytrým telefonem si můžeme nahřát kávovar ještě před tím, že dorazíme domů z práce.
Nebo si jeho zapnutí nastavíme na ráno podobně jako budík. Nebudeme muset čekat. Dáme si kávu ihned. Nebo kávovar například vypneme na dálku v případě, kdy budeme v takovém spěchu, že na to při odchodu z domu zapomeneme.

Kde to koupím a jaký je servis? 

O prodej a servis produktů La Marzocco se v České republice stará společnost Coffee Technology. A dělají to se stejnou láskou a péčí, jako samotný italský výrobce. Přestože se závady na kávovarech La Marzocco objevují jen ojediněle, poskytuje společnost ochotně rychlý a odborný servis i po dvouleté záruční době. Mnoho věcí nám ochotně pomohou vyřešit i po telefonu.

Podtrženo sečteno, kávovary La Marzocco nejde nemilovat. Jejich profesionalita je nekonečná a v domácím prostředí jim to skutečně sluší. Co ale budeme milovat nejvíce, je chuť a hustota espressa, protože bude stejná jako espresso z naší oblíbené italské restaurace.

Goditi il ​​miglior espresso ogni giorno nel comfort di casa tua!

(Vychutnejte si to nejlepší espresso každý den v pohodlí vašeho domova!)

5 hlavních předností kávovarů LA MARZOCCO

★ Luxusní italský design, který obohatí každý prostor

★ Tradice italské rodinné značky s bohatými zkušenostmi

★ Materiály a provedení v nejvyšší třídě kvality. Dlouhá životnost a spolehlivost

★ Profesionální funkce a výkon

★ Možnost spárování s chytrým telefonem – např. pomocí aplikace si budeme moci nahřát kávovar ještě před tím, že dorazíme domů z práce. Nebudeme muset čekat a dáme si tak kávu ihned

Linea Classic S

Asi nejslavnějším espresso kávovarem společnosti La Marzocco je legendární „heavy duty “ Linea Classic, podle návrhu Giuseppeho syna Piero Bambiho, s vynikající stabilitou tlaku a teploty vody bez ohledu na zátěž. Model byl uveden na trh v roce 1993 a díky své praktické nezničitelnosti a neuvěřitelnému výkonu bez změny v kvalitě nápojů si získal velkou oblibu u baristů. I jeho starší verze dodnes používají velké řetězce jako je Starbuck’s a Gloria Jeans Coffee’s. Nová vylepšená verze Linea Classic S navazuje kvalitou i designem na legendu, eliminuje nedostatky a přináší nové funkce.

COFFEE TECHNOLOGY

CT je český dovozce a velkoobchod specializovaný na technologie pro přípravu a pražení kávy.

Kvalita je pro ně jediné měřítko, proto v jejich nabídce naleznete jen to nejlepší, co může obor nabídnout. Kávovým technologiím se věnují přes 20 let a rádi se s vámi podělí o zkušenosti. Na jejich stránkách najdete nejen kávovary La Marzocco, ale i další značky a mnoho užitečných informací o kávovarech i o tom, jak připravit lahodné espresso.