Tip na sobotu 10.září. Food Truck FEST Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ > GASTRONOMIE


Tento víkend můžeme navštívit již čtvrtý ročník ojedinělého Food Truck Festivalu. Všechna jídla a nápoje se servírují pouze z pojízdných dopravních prostředků. Čeká na nás 30 food trucků s kuchyní ze všech koutů světa. Festival má velmi příjemnou a uvolněnou atmosféru. Léto ještě nekončí.


TEXT&FOTO: DAVID BERÁNEK | DATUM: 7.9.2022 | 1 MINUTA ČTENÍ

AKCE se odehrává přímo v centru Hradce Králové na břehu řeky Labe. Podobných festivalů po Čechách moc nenajdeme. Atmosféra připomíná malé letní festivaly v zahraničí. Jediným rozdílem je, že tady jsou hlavním programem festivalu samotné jeho stánky s občerstvením – tzv. Food Trucky a Food Karavany. Vstup je zdarma.


Článek od stejného autora

Technická brutalistní perla. Barranďák jde do léčebny

Technická brutalistní perla. Barranďák jde do léčebny

Za měsíc vypukne v Praze tolik očekávaná a zároveň obávaná historická rekonstrukce nejvytíženější české komunikace, Barrandovského mostu.


Každý tu najde jídlo podle své chuti. Vedle italské, francouzské nebo asijské kuchyně jsou zde samozřejmě zastoupené i klasické české chuťovky, některé z nich dovedené k dokonalosti. Na své si přijdou i vyznavači bezmasých pokrmů.

FTF Hradec Králové | 4.9.2021 | Jakub Chundela & Ondřej Čersačeský

Pivo a kávu zde samozřejmě mají také. Je zde i Pivní pomoc.

Degustační porce

Většina provozovatelů nabízí degustační porce. Díky tomu ochutnáme více variant kvalitního jídla a nemusí nám potom lézt oči z důlků. Ale, i kdyby lezly, nevadí, je tu stále ta Pivní pomoc.

FTF Hradec Králové | 4.9.2021

Organizátoři mají připravenu i půjčovnu dek k sezení na trávě a pod stromy v celém areálu akce. Pro děti je připraven dětský koutek a skákací hrad.

Vroomagazine navštívil festival i minulý rok a může ho všem doporučit. Nebudete litovat hezky stráveného dne, či půldne a určitě si pochutnáte na dobrém jídle. 

„Osobně se opět těším na Iveco Demuni Indika Wasanthy ze Srí Lanky, který v Praze na Vinohradech provozuje Srí Lankan Curry House, pravděpodobně jedinou srílanskou restauraci v Čechách.“ 
Editor Vroomagazinu David Beránek, který je ujetej na asijské jídlo.

DALŠÍ

články