Recenze batohu Thule EnRoute 30L


Jak jsem již zmínil, vyzkoušel jsem na vlastní záda, jaké jsou batohy THULE. Dva batohy jsem vyzkoušel ve městě a jeden v přírodě a byl jsem s nimi velmi spokojen. Popíši vám jak mi batohy seděly, jaké mají vlastnosti a přidám pár tipů na další batohy.


TEXT: MARTIN SLEZÁČEK | FOTO: MILO ADAMS | DATUM: 5.05.2023 | 2 MINUTY ČTENÍ

Thule je cesta 

Slovo Thule je plné dobrodružství. Ve starověkém Řecku jej používali k označení nejsevernějšího známého území, místa za hranicemi známého světa, šest dní plavby severně od Británie.

VROOMAGAZINE HODNOCENÍ  ★ ★ ★ ★ ★ 

THULE.COM

3 700 Kč

Velikost 30 l / hmotnost 1,2 kg

Pobyt v Budapešti / 15. 4. a 16. 4. 2023 / 

Počasí a teplota – polojasno / kolem 5 °C

2 dny návštěva města + přespání v hotelu / 10 km denně

Batoh Thule EnRoute je skvělou variantou pro všechny cestovatele, kteří se umí sbalit minimalisticky. Praktické otevírání (podobně, jako kufr), přehled o uloženém vybavení díky síťovaným kapsám a prostor pro oddělení pracovních a sportovních věcí značně zpříjemňuje cestování. Možnost uchycení materiálu zvenku dělá z batohu opravdu multifunkční kousek.



Popruhy

Ramenní popruhy jsou dostatečně pevné pro celodenní nošení. Dotahovací popruhy lze nastavit jednou rukou bez nutnosti sundat batoh ze zad. Hrudní popruh je vertikálně nastavitelný a je vybaven gumičkou (ideální pro správnou pozici batohu na zádech). Batoh není vybaven bederním popruhem. To ale nijak komfort nošení nezhoršuje.


MOHLO BY SE VÁM LÍBIT

Na každodenní nošení

★ boční kapsa pro uložení telefonu dostupná bez sundání batohu

★ polstrovaná kapsa na notebook do velikosti 16‘‘

★ možnost zvětšení objemu rozepnutím bočních popruhů

★ reflexní prvky viditelné ze všech stran

★ množství vnějších kapes pro uložení drobností


Co mají správné popruhy mít

Odpovídá tomu Thule?

✅ dostatečná tuhost pro pohodlné denní nošení ve městě (práce + sport)

✅ materiál odvádějící pot

✅ možnost dotažení/povolení jednou rukou bez nutnosti sundání batohu ze zad + fixace volného konce popruhu

Snadnost přístupu

YKK zipy mají krásně jemný chod, prodloužení jezdců práci s nimi usnadňuje. Líbí se mi, že mám při používání na výběr, jestli otevřu kapsy jenom trochu nebo využiji celý potenciál obvodového zipu.

Ve chvíli, kdy batoh Thule otevřete v „kufrovém režimu“, balení a přebalování se stává hračkou. Praktické mi přijdou síťované kapsy, resp. kapsy, do kterých je hned vidět. Oddělení prostoru pro pracovní věci (polstrovaná kapsa na notebook, kapsy na psací potřeby) vám umožní udržet si vnitřní prostor dobře zorganizovaný.


Recenze batohu Thule Chasm 26L

Recenze batohu Thule Chasm 26L


Multifunkční kapsy

Pracovní kapsa se mi osvědčila na uložení notebooku a tabletu, bez problému se vejdou i dokumenty ve velikosti A4. Líbí se mi velké množství kapes a kapsiček na uložení drobností. Do kapsy pro trávení volného času se krásně vejdou i boty (je možnost uložení i špinavých/mokrých věcí), stejně jako náhradní oblečení nebo hygienické potřeby. Skvělá vychytávka je vyztužená kapsa na brýle dostupná zvenku batohu.

Design 

Batoh Thule EnRoute má líbivý design a je na pomezí městského a sportovního batohu. Nylon 400D s certifikací bluesign® je absolutně dostačující i pro hrubší zacházení. Běžná přeprška vás nemusí nijak znervózňovat, pro pobyt v trvalejším dešti doporučuji pořídit pláštěnku.

Bluesign® je přísná mezinárodně uznávaná norma udržitelnosti vyvinutá švýcarskou společností Bluesign Technologies, která sleduje všechny fáze výroby textilu až po hotový výrobek. Její udělení zaručuje ochranu životního prostředí, bezpečnost práce a ochranu zdraví spotřebitele.

Batoh Thule EnRoute 30L

Výhody a nevýhody

+

+ kapsa na mokré/špinavé věci
+ odolná bezpečnostní kapsa SafeZone na telefon, brýle nebo jiné cennosti 
+ množství síťovaných kapes
+ boční kapsy z roztažné síťoviny na zasunutí láhve nebo deštníku
+ oddělené kapsy na pracovní a volnočasové aktivity 
+ možnost připojení batohu k madlu kufru

– pouze jedna uzavíratelná vnější kapsa na drobnosti a cennosti


MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Na dojíždění na kole nebo na motorce

★ vodotěsné materiály a zipy
★ integrovaná pláštěnka s reflexním povlakem
★ přední kapsa na uložení cyklistické helmy (bundy, svačiny)
★ magnetická klopa

Proč bych si vybral tento batoh?

Pokud jste zvyklí cestovat nalehko, bude pro vás batoh ideálním společníkem. Stejně tak se ale hodí jako doplňkové malé zavazadlo k většímu kufru (lze pohodlně připevnit na madlo). Ocenil jsem možnost ideálně si organizovat vnitřní prostor pomocí několika síťovaných kapes. Odolná kapsa na brýle mi sloužila i na uložení telefonu a věcí náchylných na rozbití (sluchátka, powerbanka).

Batoh válcuje konkurenci svojí univerzálností, kvalitou zpracování, ale hlavně praktickými vychytávkami. Při vývoji batohu se evidentně hodně dbalo na specifické potřeby cestovatelů a osob, které aktivně tráví volný čas. Boční kapsy se hodí na uložení lahve s pitím nebo jiných drobností.

Výrobky Thule nám umožní naplno a svobodně si užívat svého aktivního života. Kamkoliv míříme, cokoliv nás baví, vybavení si vždy můžeme vzít lehce s sebou. Nemáte hagusy? Vyzkoušejte NOVINKU Thule – Thule Arcos – Velký přepravní box, který připevníte na tažné zařízení.

VŠE JE PROMYŠLENÉ

Thule je ukázkou toho, v jak širokém měřítku může být značka vnímána. Samozřejmě můžeme zůstat u toho, že Thule je společnost, která vyrábí střešní nosiče…a kočárky, vozíky za kolo, přepravní boxy, batohy, dětské cyklosedačky, nosiče na kajaky, střešní stany a další. 

Doporučuji se na to ale podívat z jiné perspektivy. Thule je spíše životní styl. Pochází ze Švédska, kde si váží pobytu v přírodě a proto je na jejím vybavení znát snaha podporovat udržitelný rozvoj a usnadnit pracovní život a aktivní trávení volného času.

Vše je promyšlené a funguje bezchybně dohromady. Pro mě je Thule soubor do detailu promyšlených nadčasových výrobků, který mi usnadňuje věnovat se tomu, co mám rád.