Plná 6. Čím blíž jsi smrti, tím víc cítíš život

MOTO>RECENZE


V českých kinech nyní běží premiéra unikátního dokumentu z prostředí nejextrémnějších závodů motorek na přírodních okruzích. A je na co se dívat! Hlavní postava, jeden z nejlepších českých motocyklových závodníků Kamil Holán nás vtáhne do světa plného rychlosti a adrenalinu, balancujícího na hraně mezi životem a smrtí.


TEXT: DAVID BERÁNEK | DATUM: 4.6.2022 | 2 MINUTY ČTENÍ

„Film a postava, které vám zůstanou v hlavě.“

★★★★☆ 

Myslím, že i lidem, kteří se o motorky nezajímají, se může dokument líbit. Film má sílu, napětí, skvělé záběry a Kamil Holán je nám ihned sympatický, jak svým vyprávěním, tak svým vystupováním. Autor scénáře, kameraman a režisér Adam Sejk šest let sledoval jeho kariéru i osobní život a společně nás dostanou do prostředí nejprestižnějších a nejextrémnějších motocyklových závodů na světě, Manx Grand Prix na Isle of Man (UK) a Pikes Peak (US).

„Startér tě drží za rameno a ty čekáš nekonečně dlouhých deset vteřin, než tě vypustí.“ Start! „Držíš plnej plyn a řadíš – 1 – 2 – 3 – 4­ – 5 – 6 – plná 6 – a v tu chvíli se uklidníš a jen se soustředíš na jízdu.“
Kamil Holán

Funkční oblečení z merina

Funkční oblečení z merina


Film režiséra Adama Sejka a producenta Václava Flegla (Sounderground) vypráví příběh muže, který podlehl vášni rychlosti a podřídil jí celý svůj život. Přestože jeho možnosti a zázemí ani zdaleka nedosahují úrovně světových továrních jezdců, na nejtěžších roadracingových tratích jako je Isle of Man, je schopen zvítězit. Film se ale zabývá i otázkami osudovosti, hazardu se životem a pocity blízkých, jeho dětí, partnerky, rodičů i věrného týmu.

Proč by diváci měli jít na film Plná 6 do kina?

Pozvánka Kamila Holána:

„Ve filmu je hodně adrenalinu, rychlosti a vzrušení. Zároveň dokument ale jasně ukazuje stinné stránky tohoto nebezpečného sportu. Nebezpečí je ale právě to, co lidi nějak podvědomě přitahuje. Film může být i motivací pro ty, kteří za něčím jdou a chtějí něčeho dosáhnout. Někdy se vám může podařit splnit i ty zdánlivě nepředstavitelně vzdálené sny. Samo to ale nepřijde.“ 


Plná 6 je online!


Program kin

◉ Světozor, Praha

◉ Scala, Brno

◉ Odboj, Opava

PLNÁ 6

Celovečerní dokumentární film, ČR • 2021 • 80 min 
Scénář a režie: Adam Sejk
Kamera: Adam Sejk
Střih: Jakub Voves
Zvuk: Václav Flegl
Hudba: Marek Doubrava
Producent: Václav Flegl - Sounderground
Koproducenti: Adam Sejk - Take It Easy
Saša Dlouhý - FreeSam
Výkonná produkce: Jakub Svěrák - Fixer Service Prague
Dramaturgie: Ivo Bystřičan
Distribuce: Aerofilms
Premiéra: 26. května 2022, Praha
www.plna6.com

KAMIL HOLÁN

◉ Narozen: 14. 10. 1977
◉ Povolání: grafik, designér
Stav: skoro ženatý, 2 dcerky
První závodní sezona: 2001

Závodí na extrémních přírodních okruzích v zahraničí, ale významných úspěchů dosahuje i doma například v prestižním závodě 300 Zatáček Gustava Havla – Supersport, kde se opakovaně umísťuje na 1. a 2. místě.

Jeho jméno je navždy zapsáno a vyryto do historie nejextrémnějších závodů Manx Grand Prix na ostrově Man ve Velké Británii a Pikes Peak International Hill Climb v Coloradu v USA.