Oáza klidu. Kemp u Kukačků

KEMP>LIPNO


Nádherná krajina, skvělá poloha areálu, výborné zázemí. V Kempu U Kukačků chceme večer usínat a ráno se probouzet. Je po sezóně, a tak není problém mít stání hned u břehu přehrady – s krásným výhledem na západ slunce. To je všechno, co v tuto chvíli potřebujeme ke štěstí. 


TEXT&FOTO: JAN DAVID | DATUM: 23.9.2022 | 2 MINUTY ČTENÍ

★★★★☆

V noci jen šplouchání vody

Kempů je kolem lipenského jezera hodně. Kemp u Kukačků se nachází v horní části Lipna, 1,5 km od městečka Horní Planá. Jeho obrovským bonusem je dostatečná vzdálenost od hlavní silnice, která jinde v okolí vodní plochy bývá často pomalu za plotem. Hlavní silnice zůstává kdesi daleko v kopci za našimi zády, za hradbami velkých stromů, za tratí místní lokálky. Jsme v přírodě. U vody. V noci jen šplouchání.

Pokud nechcete až do kempu, majitelé tu vedle něj nechali postavit stellplatz se zázemím.

NEJVÍC NÁS ZAUJALO

◉ Velké sportovní zázemí, včetně vlastní půjčovny lodí na Lipně
◉ Kemp je ideální jak pro rekreaci, tak pro rybaření
◉ Na jejich ranči se můžete projet na koních
◉ Pohoda, čistota, moderní a praktické zázemí
◉Přátelský, zkušený personál rodinného kempu

KEMP U KUKAČKŮ

★★★★

Celkem 725 Kč / 1 noc 

(ceník mimo sezónu po 15.9.)

◉ Obytný vůz: 200 Kč / elektrická přípojka – 150 Kč

◉ 3 dospělí: 85 Kč /os.

◉ Poplatky obci: 40 Kč /os

Aktuální ceník naleznete na webu. Posílá se poptávkový formulář.

Kemp U Kukačků jsme málem minuli. Kamarád z blízké Horní Plané ale řekl, že když jsme na Lipně, tak sem musíme, že je to tady příjemné, protože to majitelé kempu dělají poctivě. Měl pravdu. Cítíme se zde skvěle a s majitelkou si na chvíli sedáme i na drink. „Je to vlastně rodinný podnik“, říká Michaela Marešová, za svobodna Kukačková, čímž se leccos vysvětluje. Její rodiče založili kemp v roce 1993. Dnes provozuje areál ona se svým akčním manželem Václavem, mužem devatera řemesel.


Další recenze

K Vikingům na Zvíkov. Recenze kempu Zvíkov Village

K Vikingům na Zvíkov. Recenze kempu Zvíkov Village

Je to jeden z pouhých tří pětihvězdičkových kempů v Česku. Mezi velké sruby a skandinávské chatky z kvalitního dřeva z Norska a ze Sibiře se krásně vejde i naše obytné auto. Zvíkov Village kemp je totiž jedním z nejlépe hodnocených kempů u nás.


Mimo stellplatzu si tady v rámci nové budovy s restaurací otevřeli i malý penzion Daja.

Ubytování a stání

V tomto kempu se zajímavě prolíná několik světů. Po průjezdu branou si můžeme vybrat místo, kde je volno. Areál se rozkládá podél vody směrem doleva, nějakých dvě stě, tři sta metrů. V první části stojí moderní obytné vozy a karavany, které jsou tu na krátký čas podobně jako my. Čím dál ale pokračujeme prohlídku areálu, tím víc je u vody celoročních karavanů všemožných typů a stáří, mnohdy už i s lišejníkem na střeše, které mají dlouhodobě obsazené rybáři s věčně nahozenými pruty. Jsou tu i chatky, penzion Daja a mobilní domy.

Závora na telefon

V tomto ohledu zmiňme fajn technickou vychytávku. Aby se při průjezdu branou zvedla závora, nepotřebujeme ani čip, často využívaný v moderních českých kempech. Stačí vytočit speciální telefonní číslo z vašeho mobilu a závora se po dobu pobytu zvedne v kterýkoliv čas sama jako na povel. Je ale potřeba telefonovat jen z jednoho čísla zadaného při příjezdu na recepci. Jinak to nefunguje.

Praktická je úschovna kol a Wi-Fi zdarma. Areál je také pro podporu bezpečí pod kamerovým systémem.

Přes 100 km dlouhá cyklostezka

Oproti jedné (ne)plánované noci jsme tu zůstali překvapivě dvě noci. Prostě změna plánů. Nádherné počasí zvalo na kolo, na kterém se dá po cyklostezce objet celá přehrada, pokud tedy máte dost času – celkově měří přes sto kilometrů a patří k těm náročnějším.

Velké sportovní zázemí s půjčovnou lodí

V Kempu U Kukačků se také dají půjčit různá malá plavidla, jako jsou pramice, včetně těch s elektromotorem, šlapadla a paddleboardy nebo mořské kajaky – občas jsou tu opravdu pořádné vlny!

Jediná výtka – dřevo na oheň v prodeji bylo vlhké, nechtělo se mu hořet.

Jednu noc jsme si také užili nádhernou bouřku a kamarád fotograf „chytal blesky“ – jeden z důvodů, proč jsme zůstali déle. A protože je v kempu na břehu Lipna plážička vysypaná pískem a lemovaná břízami, za slunečného počasí nám tady v kombinaci s plaváním ve vlnách nechybělo vůbec nic.