Můj obytňák snů. Jak ho vidí ženské autonovinářky


„Mohl by to být americký truck červené barvy se zlatými doplňky, který nás sám odveze k moři,“ říká Veronika, dlouholeté autonovinářka, která  na svém blogu spojuje auta s módou. „Hlavně aby měl pohodlné matrace a kvalitní audio,“ říká zase šéfredaktorka motoristického webu. Jak ženy smýšlejí o obytných autech? Jak vypadá jejich vysněný obytňák?


TEXT: PETR HOLEČEK | 22. 4. 2022 | 2 MINUTY ČTENÍ

Viola Procházková

šéfredaktorka Autíčkář.cz

Můj ideální obytný automobil má pohon na všechna čtyři kola, uzávěrky diferenciálů a drapáky. Nejvíc se mi totiž líbí kempovat na místech, kam se nikdo jiný nedostane. Měl by mít taky dost místa pro čtyři, pohodlné postele a dobré audio. A to vlastně stačí – všechno ostatní se dá řešit improvizací. Občas toužebně pošilhávám po amerických camperech, postavených zpravidla na fordu f150 a podobných obludách. S takovou věcí se dá jet i do pekla a zpátky.

Veronika Petrů

šéfredaktorka Autokabelky.cz

Obytné auto mých snů by mělo být veliké a prostorné, pro dva náročné lidi. Kdyby se vešla malá šatna a kosmetický stolek, byl by to úplně dokonalý holčičí karavan. Velká postel, prostorná koupelna se sprchou, garáž na skútr na popojížďky.


Další článek

Svoboda i ponorka. Proč jsem si trajdání v dodávce (ne)zamilovala

Svoboda i ponorka. Proč jsem si trajdání v dodávce (ne)zamilovala

Přišel jako na zavolanou. Vlastně přijel. Zrovna jsem se vrátila ze svého půlročního výletu po Střední Americe a představa, že bych teď měla začít randit s klukama z korporátů, mě rozesmívala i děsila. Chtěla jsem zpátky do přírody, pryč z města.


Naopak kuchyň může být mini, s rychlovarnou konvicí, smoothie makerem a vinotékou si vystačím, na dovolené se nevaří, ale chodí do restaurací ochutnávat místní speciality.

Líbil by se mi karavan v americkém „truck“ stylu se silným motorem, případně plně autonomním řízením, které by šlo nastavit tak, že člověk večer vyrazí z domova a ráno se probudí u moře. Mohl by být třeba červený se zlatými doplňky. Ale to už jsem opravdu hodně popustila uzdu své fantazii.

Sabina Kvášová

šéfredaktorka Zenavaute.cz 

Jízda obytňákem nebo karavanem je pro mě hlavně o svobodě. Přenocování v krásné krajině, kde je to dovoleno, je luxusní záležitost. S obytným vozem zaparkujete tam, kde se vám líbí a okamžitě bydlíte. 

Když prší, jednoduše odjedete jinam. 

A můžete si sami vařit z místních, regionálních produktů nebo zajít do restaurace. Dalším kouzlem karavaningu je fakt, že už nejde o sezónní záležitost, ale díky kvalitnímu nezávislému topení v něm jde přebývat celoročně. 

Takže obytňák snů je podle mě snad každý obytňák!