Jan David


Na počátku jeho práce bývá slovo. Je novinář, píše zejména rozhovory a reportáže. V médiích pracuje od rozbřesku 3. tisíciletí, jako redaktor i editor. V Praze zdárně vedl dvě deníkové redakce s webem i magazínem. Poslední roky externě přispívá do novin, časopisů i do on-linu. V rámci své práce se občas dostává k cestám obytňákem. Nejen proto, že se do jím užívaných polointegrálních verzí vejde gril a jízdní kolo. Nejraději vzpomíná na pánskou reportáž po českých minipivovarech. To byla jízda!


Provází také jednotlivce a skupiny sebe-poznávacími a sebe-rozvojovými aktivitami. Vrací do života význam rituálů, zejména v tématech pracovních a partnerských vztahů. Tvořil a vedl rituály svatební, rozvodové, rodičovské a mnohé další. Zázemí na akcích v přírodě mu někdy poskytuje obytňák. Vždy si už dává pozor, aby před odjezdem nenechal rohožku venku před dveřmi.

Vítejte v ráji. Autokemp Sedmihorky

Vítejte v ráji. Autokemp Sedmihorky

Skály Českého ráje jsou na dohled. Jejich vrcholky se tyčí nad korunami stromů hned za hranicí rozlehlého areálu. Autocamp Sedmihorky je vyhlášený hlavně pro rodiny s dětmi a sbírá opakovaně ocenění. Jedeme se tedy přesvědčit, zda oprávněně.

Oáza klidu. Kemp u Kukačků, Lipno

Oáza klidu. Kemp u Kukačků, Lipno

Nádherná krajina, skvělá poloha areálu, výborné zázemí. V Kempu U Kukačků chceme večer usínat a ráno se probouzet. Je po sezóně, a tak není problém mít stání hned u břehu přehrady – s krásným výhledem na západ slunce. To je všechno, co v tuto chvíli potřebujeme ke štěstí.

K Vikingům na Zvíkov. Recenze kempu Zvíkov Village

K Vikingům na Zvíkov. Recenze kempu Zvíkov Village

Je to jeden z pouhých tří pětihvězdičkových kempů v Česku. Mezi velké sruby a skandinávské chatky z kvalitního dřeva z Norska a ze Sibiře se krásně vejde i naše obytné auto. Zvíkov Village kemp je totiž jedním z nejlépe hodnocených kempů u nás.

JAN DAVID