Homo Camperus ve Varšavě. Nejhustější káry veletrhu

KARAVANISTA


Podzim patří veletrhům. Vroomagazine zajel v říjnu na Camper Caravan Show do Varšavy, abychom se přesvědčili, jaké poklady a nápady mají severní sousedé. Tohle je galerie těch nejhustějších obytňáků, které nás tam zaujaly.


TEXT: PETR HOLEČEK | FOTO:VROOMAGAZINE | 23. 11. 2021 | 2 MINUTY ČTENÍ

Přespíme v pekelném údolí

Ale to by nebyla redakce Vroomagazine, aby si z cesty neudělala cíl. Víme, že z Prahy se 680 km dlouhá cesta do Varšavy dá zdolat za osm hodin. Ovšem kdo by se chtěl trmácet tak dlouho, že… A tak jsme v duchu naší práce vzali dodávku a vyrazili směr sever. Už ve čtvrtek 7. října večer, abychom v pátek byli dopoledne na veletrhu. V deset jsme byli u města Niemcza. Rychlý sken aplikace Park4Night a místo na spaní bylo na světě. Přespíme v Hell´s Creek Valley.

Po stopách Velkomoravské říše

U města Niemcza cestou na Vratislav, odbočte z E67 u benzínky BP doleva na úzkou cestu alejí. Dojedete do zvláštního místa, kterému Poláci říkají Dolina Tatarska nebo Hell's Creek Valley. Malebným údolím se tam dere potok a kreslí meandry mezi vysokými skalami a útesy. Je to také oblast plná vzácných nebo chráněných rostlin. Ovšem nejdůležitější je tam hradiště, kterému se říká Tatarský příkop. Pochází z Velkomoravské říše. Takže tady žili naši předci!

A teď na Varšavu! We made it.

Redakční rada se nám protáhla do velmi pozdních nočních hodin, takže jsme od bivaku u rozhledny nedaleko Tatarského příkopu odjeli poněkud později, než bylo v plánu. Ale vzal to čert, brzy odpoledne jsme klepali na dveře varšavského veletržního areálu PTAK, kde se už pošesté konala Camper Caravan Show, kterou organizátoři označují jako největší veletrh karavaningu ve střední a východní Evropě.

Loni akci navštívilo 76 tisíc návštěvníků, letos to bylo o deset tisíc více, bylo zde přes sto vystavovatelů na ploše více než 18 tisíc metrů čtverečních.


Podobný článek

For Caravan. Chutí cestovat to jen stříkalo. Co zaujalo nás?

For Caravan. Chutí cestovat to jen stříkalo. Co zaujalo nás?

Boom karavanů v Česku pokračuje. Přesvědčili jsme se o tom na veletrhu FOR CARAVAN, který se konal o víkendu 18. až 20. března v pražských Letňanech. Byli jsme u toho. Podívejte se na našem Facebooku na největší pecky veletrhu. Pár špeků a zajímavostí vám přinášíme i v tomto článku.


Foodtrucky? Jen jeden s buřtem

Letos do Varšavy lákalo návštěvníky včetně nás celkem 70 ohlášených premiér, ovšem nejen obytných aut a přívěsů, ale také v oblasti příslušenství a vybavení pro táborníky. Nutno říct, že tuto avizovanou část jsme čekali silnější, stejně jako přidružený festival foodtrucků, který byl s prominutím velká bída s nudlí. Vlastně, ani ty nudle tam nebyly…

I tak jsme ovšem prolezli hromadu obytných dodávek, minikaravanů, velkých obytňáků za miliony a drsných offroadových speciálů. 

Galerie: Camper Caravan Show 2021



další

ČLÁNKY