Holandsko. Ráj wellnessů


Málo kdo by tušil, že země, která je proslulá svými sýry a všudy přítomnými větrnými mlýny, je skutečným rájem pro milovníky wellness. S Vroomagazine jsme navštívili ikonické wellness Thermen Berendonck zhruba hodinu jízdy od Amsterdamu, ze kterého nebudete chtít odejít. 


TEXT: MIREK ZVĚŘINA | 24. ČERVNA 2022 | 1 MINUTA ČTENÍ

WELLNESS resort stojí na břehu stejnojmenného jezera, ve kterém se po saunování můžete ochladit, stejně jako můžete využít jeho písčitou pláž. Součástí wellness je velký venkovní bazén s pool barem a několik vířivek s krásným výhledem na jezero. Nesmíte si nechat ujít koupel v unikátním bazénu s teplou slanou vodou která vás bude nadnášet stejně jako voda Mrtvého moře.

Celkem na Vás čeká 13 saun a parních lázní.

Celý areál je inspirován samotným Tádž Mahalem a při jeho stavbě byla využita řada originálních dekorací a prvků dovezených přímo z Indie. Už jenom při vstupu do resortu 8 metrů vysokou vyřezávanou branou se vám bude tajit dech. Stejně tak budete obdivovat materiály a dekorace v celém saunovém světě, který je plný denního světla díky spoustě oken a vysokým stropům. Budete si připadat jako v pravém paláci.

Část saun je umístěna ve vnitřní části, druhá je ve venkovní zahradě s perfektně udržovaným trávníkem s dostatkem lehátek pro všechny.

Pokud vás po saunování a skvělých saunových ceremoniálech přepadne hlad, je pro vás připraven přímo božský kulinářský zážitek v restauraci, kde je formou bufetu nabízeno nepřeberné množství delikates snad z celého světa. Masa na grilu, ryby, zelenina všech barev i vegetariánské speciality.

Cesta do Berendocku Vám zabere z Prahy asi 8 hodin a pro campery se jedná o ideální destinaci. Přímo u jezera i v okolí je několik campů, jezero má veřejnou i nudistickou pláž a městečko Wijchen v těsné blízkosti nabízí spoustu restaurací k příjemnému posezení. Golfové hřiště a spousta cyklostezek jsou bonusem pro váš aktivní odpočinek. 

Cena za vstup je kolem 30 eur.

Thermen Berendonck je TOP destinace pro všechny milovníky wellness, a ve spojení s krásnou okolní přírodou i možnostmi dalších aktivit, skvělá volba pro zastávku při vašich cestách Evropou.