5 nejžhavějších trendů v cestování 2022

CESTOVÁNÍ


Poslední dva roky bylo cestování složitější, proto mnozí lidé podnikali jen menší výlety v okolí domova. Nyní se vše pomalu vrací do normálního života. Dlouhá pauza však ovlivnila náš životní styl a s ním i naše preference. Přichází nové cestovatelské trendy!


TEXT: KRISTÝNA NEŠPOROVÁ | DATUM: 6.8.2022 | 1 MINUTA ČTENÍ

◉1

Karavaning v Čechách

FOTO: TRANSPORTERCLUB.CZ

Nastal boom karavaningu. Rozmach byl tak rychlý a intenzivní, že internet zaplavily zprávy o tom, že u nás není dostatek stellplatzů, kempy jsou plné a karavanisté těžko hledají místo na zaparkování. Počet obytných aut stoupl oproti 2020 o více jak 3 500. V Čechách je jich nyní registrováno přes 22 tisíc.

◉2 

Low cost dovolené

Zvyšující se ceny potravin, energií i rozličné restrikce ztenčily cestovatelům peněženky, a tak jsou letos opět v kurzu nízkorozpočtové dovolené. Nakupují se levné letenky, lidé si sami plánují dovolenou a kempy praskají ve švech. Vezměme vařič, sbalme to nejpotřebnější a vyražme objevovat rozeklané vrcholky hor, klidná údolí s klikatícími se říčkami nebo přímořská letoviska. Toulejme se jen tak, bez plánu.


Podobné články

Historie dovolené

Historie dovolené

Kdy a kde vznikla myšlenka dovolené? Kdo byli první cestovatelé a kam jezdili? Pojďme společně cestovat časem do dob, kdy se naše dnešní milovaná dovolená zrodila.

Nejlevnější kempy v Evropě

Nejlevnější kempy v Evropě

Chystáte se na nízkonákladovou dovolenou a rádi byste navštívili nějaký levný kemp?


◉3

Výlety založené na seriálech

Větší množství času sledovat televizi rozdmýchalo zájem spatřit místa, která se objevila v oblíbených filmech a seriálech. Chceme-li třeba navštívit místa, kde se natáčel Zaklínač, nebudeme muset ani tak daleko. Některé scény z hradu Blaviken vznikly v maďarské Budapešti. Opevnění města Cintra ztvárnila Monoštorská pevnost v maďarské části města Komárno.

◉4

Výlety za sebezdokonalením

Poslední roky přinesly mnohým z nás i čas na přemýšlení o sobě a své životní cestě. V kurzu jsou dovolené se spirituální tematikou, cesty za šamany, tranzovním tancem, tantrou a omlazující pobyty v různých retreat centrech.

◉5

Velká rodinná dobrodružství

FOTO: Honza Rychtařík | NARUBY.life

Po dlouhém období, kdy nám koronavirová situace znesnadňovala nejen cestování, ale i návštěvy příbuzných, vyrážejí lidé čím dál tím víc za poznáním neznámých krajin se svou rodinou. A světe div se, nejde jen o klasické rodinné dovolené. Dnešní trend je ve znamení dobrodružných vícegeneračních dovolených v přírodě


DALŠÍ

články