Škola smyku. Dá se zvládnout pouze ve chvíli, kdy ho čekáme

AUTO


Škola smyku není jenom adrenalinový zážitek. Ukáže nám limity našeho vozu a samozřejmě i limity našeho řidičského umění. Bezpečnost na silnicích je stále velké téma. Mnozí máme řidičské oprávnění již řadu let, a tak možná přichází čas posunout se na další úroveň. 


TEXT: MARTIN SLEZÁČEK | DATUM: 13. 12. 2022  | 2 MINUTY ČTENÍ

Když jsem před lety dostal poukaz na Školu smyku, nadšením jsem zrovna nehýřil. Za volantem auta nebo motorky nejsem žádný divočák, spíše bych se označil za kochací typ. Nicméně, nakonec jsem důkladně vyčistil čelní sklo, dolil kapalinu do ostřikovačů a vyrazil na kluziště. Absolvování kurzu je možné na různých místech v České republice, já jsem zvolil autodrom ve Vysokém Mýtě.

Na úvodním setkání jsem překvapeně sledoval některé účastníky v rukavičkách a speciálních řidičských botách, zjevně již znalé situace. Kdybych to tušil, prošel bych si aspoň nějaká poučná videa na YouTube. Po teoretické průpravě mi v hlavě zůstala následující informace:

Očekávaný smyk jsme schopni ovlivnit, s nečekaným smykem mají problém i jezdci rallye.

Hlavní část kurzu se samozřejmě odehrává na sedadle řidiče. Všichni jsme byli vybaveni vysílačkami a vydali jsme se na jednotlivá stanoviště. Teprve tady začala ta pravá zábava. Do teď nechápu, jak je možné otočit auto o 360° při rychlosti 30 km/hod a nerozumím, jak je možné, že 10 km/hod je na brzdné dráze tak znát.

Některá stanoviště, která jsme si projeli, respektive proklouzali

◉ průjezd zatáčkou s cíleným smykem zadních kol

◉ snaha vyhnutí se chodci na kluzkém terénu („losí test“)

◉ rozjíždění se na kluzkém povrchu

◉ krizové brzdění v různých rychlostech

◉ schopnost reakce při snížené viditelnosti
◉ průjezd mezi kužely na kluzkém terénu

Mohlo by se vám líbit


Hodnocení kurzu

Na kurz jsem přijížděl s obavou, odjížděl jsem nadšený (a vystrašený zároveň). Teoretická část kurzu nám navodila atmosféru, praktická část potom ukázala syrovou realitu situací v silničním provozu. Mohu jen doporučit.

„Uvědomíme si, jak se naše auto chová v situacích, ve kterých jsme možná nikdy nebyli, ale do kterých se můžeme lehce dostat. Kurz určitě doporučuji všem.“
Martin Slezáček

Co se mi na kurzu líbilo:

★ možnost kurz absolvovat ve vlastním autě

★ profesionální a chápavý přístup školitelů

★ prostor autodromu s moderními prvky (+ perfektní zázemí)

★ modelové situace s přesahem do běžného provozu

Pokud bych měl poznatky z kurzu shrnout do dvou bodů, jsou následující:

„Jezděme pomalu.“

Jedině při pomalé defenzivní jízdě jsme schopni reagovat na nečekané okolnosti, které silniční provoz přináší. Smyk se dá zvládnout pouze ve chvíli, kdy ho čekáme.

„Při krizovém brzdění musíme dupnout na brzdový pedál maximální možnou silou.“

Většina absolventů kurzu má tendenci brzdový pedál šetřit, někteří dokonce zkouší přerušovaným mačkáním simulovat ABS. To nefunguje a opravdu nejsme schopni vlastní nohou nahradit ABS systém. Rozdíl v brzdné dráze byl v případě maximálního zmáčknutí brzdového pedálu i několik metrů, což je mnohdy rozdíl, který nás dělí od nehody.