Lifestylové a outdorové boty DOLOMITE. Kvalitní, unikátní a autentické

RECENZE


Jsou dvě hlavní věci, které rozhodují o našem pohodlí při horské túře, ale i při chůzi městem. Boty a oblečení. U těchto dvou věcí se vyplatí roky prověřená kvalita a také odolnost. A přesně takové boty a oblečení vyrábí již 126 let proslulá italská značka DOLOMITE.


TEXT: DAVID BERÁNEK | FOTO:  DOLOMITE | DATUM: 20.08.2023 | 3 MINUTY ČTENÍ

Dolomite už nejsou jen špičkové boty do hor a na skály, zaručeně si zamilujete také lifestylové urbanistické kolekce. V Čechách a na Slovensku najdete na e-shopu a v prodejnách ENDORPHIN REPUBLIC.

Dolomite posunuje limity

Kvalitou se může ohánět kde kdo, ale mít na ni důkazy podpořené výkony, které posunují hranice, tím se mohou chlubit jen ti nejlepší. Značka Dolomite od svého vzniku 1897 posunula hranice až na samý vrchol. A to doslova.

◉ 1954 italští horolezci Lino Lacedelli a Achille Compagnoni v botách Dolomite stanuli jako první lidé v historii na vrcholu obávané hory K2.

◉ 1960 dosáhla švýcarská expedice v botách Dolomite jako první na světě horu Dhaulagiri, do té doby považovanou za neslezitelnou.

Jako připomínka na tento významný okamžik byla do městské kolekce přidána bota se stejným názvem – DOLOMITE M'S 60 DHAULAGIRI

Následovalo mnoho dalších expedic a zkušenosti vrcholových sportovců přispěly i k dalšímu vylepšení. Dolomite vyvinula vlastní protiskluzovou podrážku ze speciální směsi ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) a funkčnější systém podešve a svršku – tzv. Back Bone Base – EVO.

Dolomite je jednou z nejkvalitnějších značek bot na trhu. Nabízí nejen špičkovou outdoorovou obuv prověřenou horolezci, ale nyní také multifunkční lifestylové boty s atraktivním italským designem, které můžete nosit celý den do přírody i do města.

Slávu dobytí K2 připomíná také unikátní kolekce multifunkčních lifestylových bot, nízkých i kotníkových, kterou najdeme pod dvěma názvy – Dolomite 54 a Cinquantaquattro (stejné jako 54, ale s membránou Gore-Tex®). Jsou určené jak na lehké outdoor aktivity, tak i na každodenní nošení.

endorphinrepublic.cz

4 150 Kč

3 320 Kč

Máte-li rádi ležérní módu, ale ve sportovním provedení, pak si lifestylovou obuv Cinquantaquattro Low rozhodně okamžitě oblíbíte. Proslulé boty jsou vyrobeny z veluru a vynikají mimořádným pohodlím. Noste je kamkoli, od městských ulic až na neprobádané stezky. Tento model je navíc vybaven membránou Gore-Tex®. Boty jsou nepromokavé, přesto vysoce prodyšné.

Použití: multifunkční lifestylová obuv, na cestování a každodenní použití

Unisex / Pánské

★ GTX® – Gore-Tex® Vision 3vrstvý
★ Vibram

★ ergonomická kožená stélka – systém DAS Light (Dolomite Anatomic System) zajišťuje pohodlné nošení, podporuje chůzi, zlepšuje držení těla a zajišťuje stabilitu a rovnováhu – pocit nošení boty šité na míru

★ velmi pohodlná a stabilní bota vhodná na cestování, lehkou turistiku nebo na běžné denní nošení

★ náhradní tkaničky v balení

DOLOMITE NEJSOU JEN ŠPIČKOVÉ BOTY DO HOR A NA SKÁLY, ZARUČENĚ SI ZAMILUJETE TAKÉ LIFESTYLOVOU KOLEKCI DO MĚSTA

Dolomite již přes 120 let představuje dokonalé spojení kvality, odolnosti a italského designu. Tuto špičkovou obuv ale dnes oceníme i při běžném nošení.

Lifestylové boty jsou výstavní skříní designérů značky Dolomite.

Podobně jako u trekové obuvi je ale i zde na prvním místě kvalita a pohodlí. S botami můžete klidně proběhnout ulicí i v tom největším lijáku, a o víkendu v nich urazit pořádnou porci kilometrů.

Lifestylové boty Dolomite vydrží několik sezon a stále skvěle vypadají.

Dolomite 54 La Classica

Za zmínku určitě stojí model Dolomite 54 La Classica – do dnes v Itálii ručně šitá bota v klasickém designu Dolomite. Kombinují přírodní materiály, jemné barvy i odvážné kontrasty. Dominantními prvky jsou jemné linie, kožený svršek a rafinované prošívání. Navzdory módním trendům a inovacím však stále hraje nejdůležitější roli pohodlí, kvalita materiálů a stabilita.

Na každodenní nošení i do přírody

NEPROMOKAVÉ, POHODLNÉ A S CERTIFIKÁTEM UDRŽITELNOSTI

DOLOMITE 54 HIGH FG EVO GTX®

Legendární obuv Cinquantaquattro High FG kráčí směrem k udržitelnosti. Je vyrobena z udržitelného olejovaného nubuku a obsahuje nepromokavou podšívku Gore-Tex® s certifikací OKEO-TEX® 100. Jak pohodlná stélka, tak šněrování jsou vyrobeny z recyklovaného materiálu s certifikací GRS. Podrážka Dolomite Vibram® s pryžovou směsí Ice-Trek 2 a 20 % recyklovaného EVA prášku zajišťuje skvělou trakci a dobře tlumenou oporu při procházkách. Jedinečná volba na každodenní nošení i nenáročné procházky.

Použití: multifunkční lifestylová obuv, na cestování a každodenní použití

Unisex / Pánské

★ vyrobeno v Itálii

★ použity kvalitní materiály, osvědčené technologie a zkušenosti nasbírané během 120 let působení na trhu

★ pohodlná, stabilní a anatomicky tvarovaná bota pro celodenní využití
★ náhradní tkaničky součástí balení
★ ikonické detaily inspirované historií firmy

DOLOMITE ALE SAMOZŘEJMĚ DÁL ŠIJE I PRÉMIOVÉ ITALSKÉ TREKOVKY A POHORKY PRO DOBÝVÁNÍ HOR, OD SNĚŽKY AŽ PO HIMALÁJE

Díky membráně Gore-Tex®, svršku z italské kůže a přilnavé podrážky dojdete v pohodlí až na absolutní vrchol.

Na Dolomite spoléhají ti nejlepší světoví horolezci a stejně dobře slouží i amatérům.

Vyznačují se pevností a dobrou oporou kotníku, ale zároveň dobrou flexibilností, nízkou hmotností a pohodlím pro chodidla. Pohory nezradí ani na ledovci, upevníme na ně poloautomatické mačky. Pořídíme nejen obuv do vysokých hor, ale i boty na lehčí treky. Samozřejmě ani zde nechybí atraktivní italský design.

Pro zkušené horolezce na ty nejvyšší vrcholky

DOLOMITE MIAGE GTX

endorphinrepublic.cz

8 550 Kč

4 703 Kč

Stvořeny pro zkušené horolezce, kteří se chystají na špičkové výkony a na své aktivity ve výškách potřebují nepřekonatelný komfort. Vynikající na letní technické horolezectví, náročnou turistiku, ferraty i na kratší přechody po ledovcích. Extrémní funkční vlastnosti – odlehčená mikrovlákna, podšívka Gore-Tex® a podrážka Peak HC Vibram®, které zajišťují trakci a přilnavost na jakémkoli povrchu. Elastický jazyk a inovativní systém utažení boty umožňuje boty dokonale přizpůsobit a chrání proti sněhu a kamínkům v botě. Italské boty Miage GTX jsou určeny na ty nejvyšší vrcholky.

Použití: technické vysokohorské horolezectví v letním období, krátké přechody ledovců nebo sněhových polí, ferraty

Pánské

★ GTX® – Gore-Tex Sierra Performance® – pružný 3vrstvý laminát Gore-Tex Jazz ®
★ podrážka Peak HC Vibram
★ elastický jazyk
★ inovativní systém utažení boty
★ tvrdá a stabilní bota s nepřekonatelným komfortem

6 DŮVODŮ PROČ SI KOUPIT BOTY OD ZNAČKY DOLOMITE

Pohodlná a jistá chůze i po celodenním nošení

Neodolatelný italský design

Pravá kůže té nejvyšší kvality

Vydrží mnoho let

120 let tradice + nejnovější technologie

Široký výběr, a to jak do přírody, tak do města

Boty Dolomite doporučuje také medailistka v alpském lyžování Šárka Strachová.

Pro ženy, které baví objevovat svět

NA OUTDOOR I DO MĚSTA

DOLOMITE W'S 54 HIGH FG GTX

endorphinrepublic.cz

5 350 Kč

4 548 CZK

Svršek z naolejovaného nubuku, podšívka Gore-Tex®, podešev VIBRAM® a lehká stélka DAS = charakteristika pohodlné dámské obuvi Cinquantaquattro High FG Gtx, v níž se mísí retro styl se sportovní linií, outdoorovým duchem a nádechem města. Jedinečný model pro všechny ženy, které chtějí objevovat svět.

Použití: multifunkční, lifestyle, na procházky, cestování a každodenní použití

Dámské

★ voděodolná membrána Gore-Tex® v kombinaci s jemným olejovým nubukem

★ podrážka Dolomite Vibram® s mikroporézní vrstvou tlumící nárazy – vynikající přilnavost na zledovatělém povrchu

★ systém Perfecta s ergonomickým tvarem určeným pro ženy

★ systém DAS Light (Dolomite Anatomic System) zajišťuje pohodlné nošení, podporuje chůzi, zlepšuje držení těla a zajišťuje stabilitu a rovnováhu – pocit nošení boty šité na míru

★ dlouhé tkaničky s možností druhého šněrování

Dobré boty umožňují příjemný pocit z pohybu. Příjemný pocit úzce souvisí s endorfiny, podobně jako ENDORPHIN REPUBLIC s DOLOMITE.

Oficiální zástupce v České republice je společnost Endorphin Republic, která svým zákazníkům, milovníkům cyklistiky, běhání, lyžování či pěší turistiky dopřává péči jako profesionálním sportovcům, což není náhodou. V jejich týmu potkáme třeba Petra Petrilaka, mistra světa i Evropy v MTB závodech na 24 hodin, nebo Honzu Vokouna, stříbrného medailistu z rakouského poháru v cross-country cyklistice, kteří ochotně poradí a pomůžou s výběrem.

V České republice má Endorphin Republic 5 kamenných obchodů. Na Slovensku je zatím jedna prodejna v Bratislavě. Širokou nabídku mnoha značek, zboží a služeb si ale zároveň můžeme prohlédnout i na e-shopu Endorphin Republic.  V nabídce je kromě lifestylových a trekových bot také lifestylové oblečení Dolomite, a další špičkové vybavení pro cyklistiku, lyžování, běh a sportovní výživu.

VÝHODY NÁKUPU u ENDORPHIN REPUBLIC

★ NA SPLÁTKY S 0% NAVÝŠENÍM
★ AŽ 60 DNŮ NA VRÁCENÍ

★ DOPRAVA ZDARMA (u nákupů nad 3 000 Kč, po registraci do věrnostního programu Endorphin pas a dosažení stříbrné úrovně je doprava zdarma už nad 1 500 Kč a pro zlatou úroveň je doprava zdarma bez omezení.)

★ ODMĚNY ZA VĚRNOST

★ KOMPLEXNÍ SLUŽBY PRO SPORTOVCE
★ PROFESIONÁLNÍ PORADENSKÝ SERVIS
★ SERVIS KOL A LYŽÍ
★ GARANCE CENY SERVIS
★ 6 PRODEJEN O VELIKOSTI 1000 M

Lifestylový ECO friendly model na oslavu 10. výročí populární kolekce CINQUANTAQUATTRO

DOLOMITE 54 ANNIVERSARY

endorphinrepublic.cz

3 990 Kč

2 474 CZK

Model z legendární kolekce Cinquantaquattro / 54 v novém, ekologicky šetrném designu Anniversary. I zde je udržitelnost v centru pozornosti. Svršek je vyroben ze 100% přírodní bavlny. Podšívka, stélka i tkaničky jsou vyrobené z recyklovaných materiálů. Podrážka zaručuje optimální grip a odolnost a je ze směsi Dolomite Vibram® N-Oil, která je vyrobena z více než 90 % bez ropných přísad a obarvena přírodními barvivy. Boty se ideálně hodí jako univerzální na každodenní použití v teplejších sezónách.

Použití: multifunkční, lifestyle, na procházky, cestování a každodenní použití

Unisex / Pánské

★ vyrobeno v Itálii

★ Eco Friendly lifestylová bota
★ pohodlná podrážka ze směsi Dolomite Vibram N-Oil, z více než 90% bez ropných přísad
★ prodyšné přírodní plátno a měkký semišový svršek s podpisem Anniversa
★ podšívka ze 100% recyklované síťoviny

Založením Endorphin pasu získáme přístup ke slevám, odměnám a výjimečným službám.

CO JEŠTĚ ENDORPHIN REPUBLIC NABÍZÍ?

Endorphin Republic nabízí nejen špičkové sportovní vybavení, ale také poskytuje sportovcům profesionální zázemí v podobě služeb na nejvyšší možné úrovni. Umožňuje tak nadšeným sportovcům užít si volný čas naplno a bez starostí, ať už se jedná o cyklisty, lyžaře, běžce nebo vysokohorské turisty.

Ručně šité a kompletně vyrobené v Itálii

DOLOMITE 54 LA CLASSICA

Lifestylové boty inspirované klasickými pohorkami v tom nejkvalitnějším provedení z nejlepší italské kůže se spolehlivou podrážkou nabízejí pohodlí pro univerzální použití zejména v zimní sezoně. Italská kvalita a styl je nepřehlédnutelná. Boty jsou ručně šité a kompletně vyrobené v Itálii.

Použití: multifunkční, lifestyle, na procházky, cestování a každodenní použití

Unisex / Pánské

★ ručně šité v Itálii
★ z nejlepší italské kůže
★ velmi pohodlné – systém DAS Light (Dolomite Anatomic System) zajišťuje pohodlné nošení, podporuje chůzi, zlepšuje držení těla a zajišťuje stabilitu a rovnováhu – pocit nošení boty šité na míru
★ inspirované klasickými pohorkami
★ součást balení je pytlík na boty

SEZNAM MÍST, KDE KOUPÍME DOLOMITE

6 KAMENNÝCH PRODEJEN

PRAHA 5

Endorphin Republic Praha 5

Kačírkova 4

Praha 5, Jinonice, 15800

po – ne: 10.00 – 19.00

PRAHA 8

Endorphin Republic Praha 8

Sokolovská 663/136C

Praha 8, Karlín, 180 00

po – pá: 10.00 – 18.00

so: 9.00 – 13.00

HRADEC KRÁLOVÉ

Endorphin Republic Hradec Králové
Rašínova třída 1669
Hradec Králové, 500 02
po – ne: 10:00 – 20:00

BRNO

Endorphin Republic Brno
Netroufalky 770
Brno, 625 00
po – ne: 10.00 – 20.00

OLOMOUC

Endorphin Republic Olomouc
Třída kosmonautů 1221/2A
Olomouc, 779 00
po – pá: 9.00 – 18.00
so: 9.00 – 13.00

BRATISLAVA

Endorphin Republic Bratislava
Lamač 6787
Bratislava, 841 03
po – pá: 10:00 – 21:00
so – ne: 9:00 – 21:00