Jak vznikají dopravní zácpy


Dopravní zácpy jsou těžko řešitelným problémem moderní doby. Trávíme v nich čas, zásobování vázne a životní prostředí trpí. I když jsou na denním pořádku, asi si na ně nikdy nezvykneme.


TEXT: KRISTÝNA NEŠPOROVÁ | DATUM: 27.1.2023 | 1 MINUTA ČTENÍ

Nejčastější důvody vzniku dopravní zácpy:

◉ práce na silnici

◉ povětrnostní podmínky

◉ nehoda

◉ nedostatečná kapacita silnice (většinou pouze v dopravní špičce)

◉ velké množství chodců a cyklistů zdržujících vozidla

◉ chování řidičů (neschopnost řadit se do zipu)

◉nefunkční zařízení pro řízení dopravy (semafory)

Pokud provoz začne houstnout, tak reakce jednoho řidiče ovlivňuje všechny ostatní. V článku publikovaném v The Conversation bylo uvedeno, že pokud první řidič zpomalí o 10 %, tak řidič jedoucí deset aut za ním sníží rychlost o 20 %.

Španělské generální ředitelství pro dopravu zjistilo, že řada 2000 vozů vytvoří zácpu dlouhou asi 15 kilometrů. Když se pak první auto dá do pohybu, druhému to trvá o sekundu déle a poslední bude v pohybu až za 30 minut. A to počítáme s ideálním reakčním časem řidičů.


Umíte smykovat? 


Jak bojovat proti husté dopravě

1

Posílení infrastruktury

◉ nové silnice nebo zvýšení počtu jízdních pruhů

Výše zmíněné řešení nemusí vždy fungovat! Ve Stuttgartu v 60. letech rozšířili silnici vedoucí do města a paradoxně to vyvolalo ještě větší kolaps. Řidiči volili tu „nejlepší“ trasu, aniž by zhodnotili, že stejnou variantu si vybrali i ostatní, a tak se zácpa jen přesunula na novou silnici, která nebyla schopna nápor aut pojmout.

2

Chytrá technologie

◉ GPS, kamery a senzory – kombinací dostaneme spolehlivější celkový obraz dopravní situace

◉ laserové senzory LiDAR – analýza provozu, 3D záznamy, odolnost vůči počasí, záznam rychlosti

3

Alternativní doprava

◉ cyklostezky

◉ pruhy pro autobusy („na úkor“ pruhů pro auta)

◉ investice do MHD

Jak si se zácpami poradili ve světě

◉Stockholm

Švédská metropole se rozhodla ve všední dny zpoplatnit vjezd autem do centra v době od 6:30 do 18:30. Během dvou let poklesla doprava ve zpoplatněné zóně ve špičce o 25 %. Z ulic tak zmizel 1 milion aut denně.

◉Barcelona

Barcelona vsadila na chytré technologie. Data o dostupnosti parkování vznikají na základě údajů ze senzorů a videa s analýzou. Informace jsou k dispozici místním úřadům i koncovému uživateli. Kamery pro řízení dopravy jsou optickými vlákny propojeny s dopravním úřadem a umožnují řídit frekvenci semaforu dle aktuální situace.

◉ Kodaň

V Kodani ubrali parkovacích míst, posílili síť cyklostezek a zbavili tak centrum tíživé dopravní situace. Výsledkem je volné centrum, čistší ovzduší a fit obyvatelstvo. Kodaň byla čtyřikrát po sobě zvolena za nejlepší město pro život!

◉Hong Kong 

Minibusy známé jako „Public Light Bus“ jsou doplňkem běžné autobusové dopravy a jezdí do těžce dostupných míst. Jsou menší, rychlejší, efektivnější a mohou rychle reagovat na požadavky trhu.

Kde řidiči tráví nejvíc času v zácpě

Průměrný počet hodin, které jeden řidič strávil v zácpě v roce 2022

1. Londýn 156

2. Chicago 155

3. Paříž 138

4. Boston 134

5. Bogota 122

6. Palermo 121

7. Toronto 118

8. New York 117

9. Monterrey 116

10. Filadelfie 114