Edge of the Earth

TIP NA HBO DOKUMENT


Nejlépe zažít, aspoň vidět


TEXT: VROOMAGAZINE | FOTO: HBO | DATUM: 7. 1. 2023  | 1 MINUTA ČTENÍ

★★★★☆

ČTYŘDÍLNÝ dokumentární seriál od HBO a Teton Gravity Research, Edge of the Earth, je o čtyřech skupinám elitních outdoorových sportovců, které se vydávají zdolat dosud nezdolanou a nepřístupnou divočinu po celém světě. Ve strmých horách, neprostupných kaňonech či v obrovských vlnách ukazují sportovci neuvěřitelné úsilí fyzické zdatnosti a duševní síly. Každý díl série představuje jiný tým dobrodruhů.

Tento dechberoucí dokument určitě stojí za shlédnutí.
★★★★☆

NA CO SE TĚŠIT?

Episode I: Into the Void (61 min)

Snowboardisté Jeremy Jones, Elena Hight a lyžař Griffin Post cestují lodí a po svých do národního parku Glacier Bay na Aljašce, aby se pokusili o bezprecedentní výstup na horu Bertha uprostřed nebezpečného počasí a její následný sjezd po takřka kolmém srázu širokém 5 m. 

Episode II: Raging Torrent (61 min)

Kajakáři Ben Stookesberry, Nouria Newman a Erik Boomer se vydávají hluboko do ekvádorského národního parku Llanganates, aby se pokusili o první sjezd řeky Chalupas na divoké vodě. Bez mapy, průvodce a pouze s jedním bodem nouzového výstupu z řeky se sportovci musí spoléhat jeden na druhého.


Trailer

Episode III: Reaching for the Sky

Horolezci Emily Harrington a Adrian Ballinger se pokoušejí o volný výstup na kyrgyzstánskou horu Pik Slesova. 

Episode IV: The Great Unknown

Surfaři Ian Walsh a Grant „Twiggy“ Baker cestují na africké západní pobřeží v naději, že se jim podaří využít jeho syrové, nedotčené pobřeží jako další místo pro surfování na velkých vlnách. Tým je nucen být zcela soběstačný kvůli odlehlé povaze svého místa a musí čelit i nečekaným bouřím.

Edge of the Earth

Režie: Steve Jones a Todd Jones
Produkce: Drew Holt. 
Pro HBO výkonní producenti Nancy Abraham, Lisa Heller a Bentley Weiner; koordinující producent Abtin Motia

další

RECENZE