CFMOTO & KTM mění historii


Super kvalitní mašina za 89 tisíc? No problem!


TEXT: DAVID BERÁNEK | FOTO: CFMOTO | DATUM: 19.07.2023 | 4 MINUTY ČTENÍ

NA STROJÍCH od CFMOTO & KTM se těžko hledají chyby. Mají přitažlivý design, nejvyšší kvalitu zpracování se špičkovými komponenty, skvělé jízdní vlastnosti a výkon. Baví začátečníky i zkušené. Na český a slovenský trh je dodává oficiální zástupce – Journeyman CZ s.r.o.

V ČLÁNKU NALEZNETE ŽHAVÉ NOVINKY 2024

CFMOTO plní sny všem, kdo touží po nové a kvalitní motorce. Ve spolupráci s KTM vyrábí stroje, které patří technicky i designově ke světové špičce, ale jsou za dostupnou cenu. Velmi zdařilého naháče 300 NK pořídíme už za 95 990 CZK. Dravě vyhlížející novinka, sport 450 SR vyjde na necelých 150 tisíc.

Vyšší kubatury jsou dražší, ale i tak je cena bezkonkurenční.

Například, loňská novinka – parádní cestovní enduro CFMOTO 800MT EXPLORE vyjde v základu na „pouhých“ 279 990 Kč. Zdá se Vám cena trochu vyšší?  Vzhledem k tomu, že za ni dostaneme motorku s kvalitou a výbavou na té nejvyšší světové úrovni, je v porovnání s konkurencí výrazně nižší. Ne nadarmo je modelová řada CFMOTO 800MT společně se stroji BMW 1250GS vůbec nejprodávanější modelovou řadou motorek v ČR!

Hlavní přednosti motorek CFMOTO

VÝBORNÉ JÍZDNÍ VLASTNOSTI a VYSOKÝ VÝKON – prověřeno mnoha testy, profesionálními jezdci i novináři (viz. níže)

DŮRAZ NA POHODLÍ A BEZPEČÍ JEZDCE – dobrá ergonomie, vynikající podvozek a brzdy, kvalitní a moderní komponenty od renomovaných značek

★ KVALITA ZPRACOVÁNÍ – na strojích CFMOTO nenajdeme levné materiály; společnost bere kvalitu svých produktů velmi vážně, v mnoha směrech předčí zavedené značky

ATRAKTIVNÍ VZHLED, který neunikne zájmu ostatních

MODERNÍ TECHNOLOGIE – nejen technologie samotného stroje, ale i digitální ovládací displej, zabudovaná GPS, propojení s telefonem a mnoho dalších prvků nadchnou i zkušené jezdce

NÍZKÁ SPOTŘEBA – např. CFMoto 300 SR podle certifikace ARAI ujede až 35 km/l

★ 5 LET ZÁRUKA – aktuálně mají všechny motocykly CFMOTO exkluzivní záruku v délce 5 let pro fyzické i právnické osoby

NÍZKÁ CENA – za takhle špičkovou motorku = BEZKONKURENČNÍ 

Novinka 2023

Drsnější bratr 700CL-C Heritage a 700CL-X SPORT

Dobrodružný Cafe racer jako žádný jiný

700CL-X ADVENTURE

od 181 990 Kč

Další přírůstek do řady CL-X, kterou před dvěma roky začala další éra motocyklů CFMOTO. Stejně jako u modelů 700CL-X Sport a Heritage, (nyní nabízen i ve vylepšené verzi pro rok 2023 – Heritage ’23), zaujme moderní retro design španělského motocyklového designéra Carlese Solsony Martiho, ale také nejmodernější technologie a špičkové jízdní vlastnosti. CL-X Adventure má oproti modelu Heritage drsnější styl a oslovuje dobrodružné povahy. Nejuniverzálnější kombinace pro městské bulváry, i mimosilniční brouzdání za zážitky. Ale nebojte se vzít tento univerzální motocykl třeba do džungle – tak, jak to udělal Pavel Liška a Vagamundos na Papuu Novou Guineu!

★ Motor – řadový dvouválec, kapalinou chlazený, 4taktní, DOHC, 8 ventilů, 693 ccm

★ Výkon – 52 kW / 8 750 ot/min
Převodovka – manuální, 6 rychlostí, spojka s prokluzem („antihoppingová“)
★ Možnost volby jízdních režimů a vypínatelné ABS
Vyšší řídítka a endurové sedlo

Pneumatiky Pirelli SCORPION Rally STR – perfektní funkční kompromis pro silnice i nezpevněné cesty

CFMOTO dělá také špičkové čtyřkolky 

Čtyřkolky GLADIATOR patří od roku 2006, kdy je společnost journeyman.cz uvedla na náš trh, mezi nejprodávanější a nejoblíbenější. V nabídce jsou klasické pracovní ATV bez střechy, UTV se střechou, i sportovní buginy SSV. Ať už zvolíte kteroukoliv, dostanete v ní oddaného, bezpečného a spolehlivého pracanta. Letošní rok přináší doslova revoluci, kdy CFMOTO představuje zcela nové modely nejsilnější kategorie čtyřkolek (800 a 1000ccm) – vlajkové lodi Gladiator X1000 a X850 generace 3. Zcela nové a revoluční stroje si premiéru odbyly na výstavě Motosalon v Brně.

GLADIATOR X1000 G3

OFICIÁLNÍ ZÁSTUPCE CFMOTO pro ČR A SR – journeyman.cz  je mnoho let absolutním lídrem na trhu v oblasti pracovních čtyřkolek v ČR a SR a čtyřkolky CFMOTO jsou nejprodávanějšími čtyřkolkami v celé Evropě.

A opět nás dostanou ceny! Gladiator X520, který je již doslova legendou, koupíme nyní v Black Edition, kterou bude každý okukovat, už od těžko uvěřitelných 119 990 Kč.

Na místo Black Edition navíc nastupuje zavedená francouzská značka GOES – sub-brand CFMOTO – kdy stroje GOES plně nahrazují oblíbené levné Black Edice. Společnost nabízí i třídu Junior. Gladiator X110 vyjde jen na 47 990 Kč. I u tohoto menšího stroje se ale o bezpečnost dětí stará spousta precizně propracované techniky, která je na trhu ve více aspektech jedinečná. Zcela novou kapitolou junior kategorie je pak futuristický a mimořádně povedený elektrický model EV110.

Síla a sebevědomí

GLADIATOR Z1000 Sport – SSV

CFMOTO.CZ

od 429 990 Kč

Bugina ohromující svým designem, pohodlím a technickými prvky, které jsou na špičce v tomto segmentu. Konstrukčně je stavěna do extrémních podmínek a lze ji využít jak na sport, tak na práci. Díky korbě nepozná pracovní odvětví, ve kterém by nedokázala pomoci.

Motor – 4taktní, 8ventilový dvouválec, SOHC

Převodovka – automatická CVT – variátor / uzamykatelný přední diferenciál / převody P/R/N/H/L (parkovací / zpětný chod / neutrál / rychle vpřed / terénní redukce)

Plně nastavitelné, nitrogenové tlumiče nejnovější generace

Zesílený podvozek. Nové 4prvkové zavěšení zadních kol se zdvihem pružení 395 mm a upravené přední zavěšení kol se zdvihem pružení 340 mm

Barevný palubní přístroj typu TFT podporuje Bluetooth konektivitu

Oficiální zástupce CFMOTO

V České republice a na Slovensku zastupuje CFMOTO společnost journeyman.cz, jejíž servis a služby vytváří zákazníkům příjemné a spolehlivé zázemí. Poskytují 5 let záruky, možnost testovacích jízd a mají hustou síť prodejních a servisních partnerů, jak u nás a na Slovensku, tak i ve zbytku Evropy. Navíc, náhradní díly, motorky i čtyřkolky mají standardně skladem ve velkém množství.


Prodloužená záruka 5 let

Záruka 5 let / 10.000 km pro čtyřkolky a 40.000 km pro motocykly, platí při zakoupení stroje CFMOTO v prodejní síti journeyman.cz v ČR a SR pro všechny nové zákazníky (první majitel) – bez rozdílu, zda jsou fyzická osoba, či podnikatel.

🔥


Nabídka motorek je opravdu široká. V kategoriích 300ccm, 450ccm, 650ccm, 700ccm a 800ccm, si vybere každý, ať už dává přednost typu NAKED, ADVENTURE, SPORT nebo CESTOVNÍM modelům. Veletrh Motosalon Brno 2024 ukázal kompletní novou řadu dvouválcových motocyklů s novým motorem 450cc v čele s jednou z nejočekávanějších motorek sezony 2024 – modelem CFMOTO 450MT. Těšit se můžete i na novinku CFMOTO 450NK a sportovní CFMOTO 450SR.


450MT | A New Riding Experience

NOVINKA 2023/24

Nové cestovní enduro populární řady 800MT s motorem KTM úspěšně dobývá trh

Posunout limity ještě dál

800MT EXPLORE

CFMOTO.CZ

od 279 990 Kč

Cestovní endura 800MT Sport a 800MT Touring se okamžitě staly bestsellery nejen u nás, ale i ve světě. Vylepšený model Explore navazuje na verzi Touring, ale přináší i další špičkovou výbavu. Najdeme zde mimo jiné vícestupňovou kontrolu trakce, zadní radar pro bezpečné předjíždění či osmipalcový dotykový displej. Motorka má několik možností nastavení jízdních režimů pro sport, déšť, cestování, nebo jízdu v terénu. 800MT EXPLORE poskytuje naprosté pohodlí v sedle při dlouhých cestách a její skvělé jízdní vlastnosti oceníme jak na silnici, tak v terénu.

Motor – řadový dvouválec, kapalinou chlazený, 4taktní, DOHC, 8 ventilů, 799 ccm

★ Výkon – 67 kW / 9 250 ot/min
★ Převodovka – manuální, 6 rychlostí, rychlořazení (obousměrný Quick Shifter), spojka s prokluzem („antihoppingová“)

★ MMI informační systém8″ dotykový displej pro zobrazení nejen jízdních údajů a záznamů, ale také pro ovládání všech doplňkových funkcí a systému stroje včetně Apple CarPlay

Vícestupňová kontrola trakce (TC), ABS a 6 jízdních režimů s možností plné deaktivace asistentů přizpůsobí motocykl přesně vašim potřebám a jízdním situacím

★ Unikátní zadní RDS radar – zrcátko asistenta pro sledování mrtvého úhlu, asistent pro udržování v jízdním pruhu při předjíždění – varování před kolizí

Dojezd 400 km – k maximálnímu komfortu při cestování přispívají mimo jiné i vyhřívané sedlo a gripy, tlumič řízení, stavitelné vidlice, tempomat nebo plně integrovaná navigace

Důraz na design i na kvalitu

Šéfdesignérem CFMOTO je slavný Španěl Carles Solsona Marti (italské design studio Modena 40), který se nově stal i šéfem celé moto divize a má na starosti její budoucí směřování i vývoj. Podpis studia Modena 40 pod vedením Carlese Solsony nesou modelové řady CFMOTO CL-X, SR, nové řady NK (800 a 450) a nové značky elektrických skútrů ZEEHO.

Carles Solsona Marti dříve pracoval pro Ducati, Aprilii, Benelli nebo MV Agustra, kde vytvořil např. modely Brutale a Dragster.

Atraktivní vzhled modelových řad motorek CFMOTO NK, MT, GT a čtyřkolek Gladiator první generace X jsou zase dílem rakouského design studia KISKA – vrchního designéra strojů KTM a Husqvarna.

CFMOTO A KTM však kladou důraz nejen na design, ale především na stroj jako celek

Za 35 let existence se čínský výrobce CFMOTO bez přehánění vypracoval mezi světovou špičku. Jistě k tomu přispělo i úspěšně propojení s rakouskou KTM. Společný podnik KTMR2R-CFMOTO pečlivě dbá na spolehlivost, pohodlí jízdy a bezpečí jezdce, k čemuž využívá nejmodernější standardy a technologie.

◉ Komponenty dodávají jen renomovaní dodavatelé – Brembo, Bosch, Continental, J.Juan, KYB, Maxxis, Pirelli nebo Shad. U každého dílu je záruka maximální kvality, spolehlivosti a odolnosti.

◉ Výzkumný a vývojový tým CFMOTO tvoří více než 800 zaměstnanců z několika zemí, kteří při práci používají 879 vlastních patentových řešení.

◉ V loňské Indonéské velké ceně se stroj CFMOTO s Carlosem Tatayem za řídítky dokázal už ve své první sezóně v šampionátu prosadit na stupně vítězů.

Novinka 2023

2 drsní naháči řady NK s objemem 799 ccm

Někdo to rád ostřejší

800NK SPORT

CFMOTO.CZ

od 181 990 Kč

&

CFMOTO.CZ

od 201 990 Kč

V produkci CFMOTO se jedná o zcela nový motocykl, který doplňuje modely 300NK a 650NK. 800NK lze bez kompromisů zařadit do kategorie Hyper Naked. Obě verze motocyklu jsou založeny na stejné platformě podvozku a motoru, ale s odlišnou výbavou. Jedná se o stroje s duchem pouličního bojovníka, nekompromisním výkonem, vyváženým a precizním ovládáním a pohodlným sezením.

Společné vlastnosti modelu 800NK Sport / 800NK Advanced

Motor – řadový dvouválec, kapalinou chlazený, 4taktní, DOHC, 8 ventilů, 799 ccm

Výkon – 70 kW / 9 250 ot/min

Převodovka – manuální, 6 rychlostí, spojka s prokluzem („antihoppingová“)

Podpůrný modul CFMOTO RIDE APP s funkcí OTA. Funkce OTA = aktualizace softwaru motocyklu online bez nutnosti návštěvy servisu

Tři režimy řízení motoru – SPORT, STREET, RAIN

Exkluzivní výbava pro 800NK Advanced

◉ Informační systém MMI, 8″ dotykový displej TFT. Ovládání i v rukavicích (do rychlosti30 km/h), ale také hlasovou interakcí. Podpora Apple CarPlay

◉ Plně integrovaná navigace

◉ Quick Shifter (rychlé řazení bez spojky)

◉ Tlumič řízení

Bezklíčové startování – systém používá klíč s párováním Bluetooth, popř. autorizovaný chytrý telefon spárovaný prostřednictvím aplikace CFMOTO RIDE APP s T-Boxem, ke kterému stačí přijít a motocykl lze nastartovat

Podpora českých legend

Jaroslav Šíma

Motocyklový novinář, fotograf, cestovatel a dobrodruh Jaroslav Šíma, který prakticky žije za řídítky motorek je přesvědčen, že tato čínská značka má před sebou velkou budoucnost. Vyzkoušel všechny modely motorek CFMOTO a celkově na nich najel již více jak 155.000 km. Nadchla ho nejen kvalita zpracování a designu, ale také jejich výkon a jistota ovládání při jízdě v různém terénu. Velmi ho zaujala i nízká spotřeba. Na CFMOTO 800MT projel 3 kontinenty, 47 zemí a bez problémů za 22 měsíců najel 100 000 km.

Pepa Sršeň

Do své neustále vyprodané motoškoly si vybral motocykly CFMOTO 800MT Touring (již třetí sezona) a CFMOTO 800NK Sport i špičkový jezdec, kaskadér, tester, závodník a držitel několika rekordů v Guinnessově knize, Pepa Sršeň.

Letitá spolupráce je s i nejlepšími českými roadracingovými závodníky – s historicky nejrychlejším Čechem na TT Isle of Man Michalem „Indi“ Dokoupilem a jedinou Češkou na tomtéž závodu, Veronikou Hankocyovou. Oba mají ve svých motoškolách právě motocykly CFMOTO.

Na co se můžeme těšit dál?

Výrobce nyní představil svůj první moderní cruiser 450 CL-C se zcela novým motorem, který byl odhalen na Pekingském motocyklovém veletrhu 2023 (čínská verze EICMA). 450 CL-C je přímým a vážným soupeřem Hondy Rebel 500 a nové Kawasaki Eliminator. Premiéra na evropském trhu proběhla na prestižním veletrhu EICMA v listopadu 2023 a k vidění byl i v Brně na Motosalonu.

Jako téměř jistý hit se ukázala volba vytvořit lehké cestovní enduro – dvouválcové CFMOTO 450MT. Motorka, která dokonale nalezla „díru“ na trhu a svým zaměřením a předpokládanou bezkonkurenční cenou do 160 000 Kč už nyní trhá rekordy v počtu záloh.

FOTO: CFMOTO 450MT

Proč se vyplatí koupit si motorku od CFMOTO?

Poměr cena – výkon je u CFMOTO bezkonkurenční. Proč si prohlížet bazarové stránky a hledat něco za přijatelnou cenu, když si můžu koupit novou motorku, která mi přesně sedí! Je to rozhodně lepší rozhodnutí, protože nová motorka eliminuje veškeré negativní vlivy na jízdu, které může mít neznámý stroj po jiném majiteli, a navíc tady máme prodlouženou záruku 5 let. Ale hlavně – koupíme spolehlivý špičkový stroj nejvyšší kvality, který si po pár jízdách zamiluje i zkušený jezdec.

Kde to koupím a jaký je servis?

Jak už bylo řečeno, oficiálním zástupcem CFMOTO v Čechách i na Slovensku je journeyman.cz, společnost mezi motorkáři a čtyřkolkáři dostatečně známá. Patří mezi 10 nejúspěšnějších importérů CFMOTO na světě a poskytuje svým zákazníkům nejednu výhodu. 

Například:

◉ Možnost přímo působit na vývoj produktů firmy prostřednictvím předprodukčních testů nových modelů

◉ Přednostní dodávky nových strojů na český a slovenský trh

◉ Vynikající dostupnosti náhradních dílů a hustá síť servisů

◉ 5letá záruka je společná pro český i slovenský trh

Celou kolekci CFMOTO naleznete na stránkách cfmoto.cz

Pokud bychom měli problém v zahraničí, stačí zavolat asistenční službu, která zajistí převoz do nejbližšího servisního střediska v dané zemi EU.


CFMOTO je přední prémiový čínský výrobce motorů, motocyklů, terénních vozidel, čtyřkolek a jachet se sídlem v Hangzhou. Společnost byla založena v roce 1989. Od roku 2011 spolupracuje s rakouskou KTM, se kterou v roce 2017 vytvořily společný podnik KTMR2R-CFMOTO.

V roce 2020 v čínském Hangzhou spolu slavnostně otevřely zcela nové vývojové, výrobní, logistické a testovací centrum s celkovou plochou přes 100.000 m2. CFMOTO patří mezi 10 největších světových importérů motorek a čtyřkolek ve 100 zemích všech kontinentů, kde spravuje více jak 3000 jednotlivých dealerství.