7 vychytávek z Varšavy. Tohle vymysleli vykuci!

KARAVANISTA>PRODUKTY


Nejen karavany živ je člověk. Při procházení veletrhem Camper Caravan Show, který se konal od 7. do 10. října v polské Varšavě, jsme narazili na tyhle vychytávky. K čemu slouží a jak vám mohou při kempování pomoct?


TEXT: PETR HOLEČEK | 23. 11. 2021 | 2 MINUTY ČTENÍ

VĚTRACÍ MŘÍŽKA DO OKNA

Každý to známe. Zamlžená okna v dodávce značí jediné. Při míchání vajíček jste nevětrali. Nebo byl ten ranní sex až moc dlouhý… Abyste předešli kapkám na vnitřní straně oken, mají pro vás výrobci této vychytávky řešení. Pootevřete okno a dejte do mezery hliníkový fragment s mřížkou. Je v ní i moskytiéra. Odvětrání kabiny vozidla je odolné proti vloupání. Lupiči nemají šanci, protože mřížky lze ovládat pouze zevnitř.

LAMPIČKA NA VENKOVNÍ VAŘENÍ

Pokud si z vaší dodávky vyndáte ven fragment vaší mobilní kuchyňky nebo prostě jen stoleček s vařičem a budete si chtít za tmy posvítit na míchání svařáku, nemusíte si lepit na zpocené čelo svítilnu. Stačí sehnat nějaký kus pevného drátu a přidělat k ní tuto malou geniální solární lampičku od firmy Goal Zero, kterou lze ovšem i dobít prostřednictvím USB. Nabízí výkon 60 lumenů na nejvyšší výkon. Při nejnižším výkonu svítivost až 35 hodin. Nabízí 4 módy svícení s módem svíčky.

DRŽÁK NA SKLENICI

Tohle ocení zejména posádka vašeho obytňáku. Jezdí vám sklenice po stole při zatáčení? Máme snadné řešení, připevněte na hranu stolu tento klips a vložte sklenici do otvoru. Koupit ho můžete v různých barvách, stojí to kolem stovky.

KRÁLOVSKÁ OMELETA

Jeden kempovací maniak, se kterým jsme se seznámili na veletrhu, nám ukázal tuto vlastnoručně vyrobenou pánev, pod kterou zapálíte plynové hořáky a můžete pro kamarády udělat míchaná vajíčka. Lépe řečeno, pro všechny kamarády, kteří jedou s vámi. Naráz. Je totiž tak obrovská, že na ní uděláte i půlmetrovou palačinku. Dá se koupit její menší verze, třeba ocelová, s průměrem 44 cm a odnímatelnými nožičkami. Lze ji dát i nad oheň nebo ji rovnou jako ohniště použít.

DRŽÁK MOTORKY

Aby se vám v dodávce nevrklal skútr nebo enduro ze strany na stranu, musíte jej pořádně upevnit. Nám se zalíbil tento držák u stánku jednoho vestavbáře. A to hlavně kvůli jeho jednoduchosti. Využívá v podstatě jen popruhy ukotvené v klasické konzoli, která se v dodávce nachází na podlaze a umísťují se do ní například sedadla. Držáků na motorky nebo kola existuje plno druhů.

PÁRTY BOX NA KOULI

Boxů na uskladnění různých nesmyslů, které posadíte na tažné zařízení, jsme už viděli desítky, lídrem je v této oblasti švédská firma Thule. Ovšem takovouhle parádu jsme ještě neviděli. Majitel tohoto krásného obytného Volkswagenu nám prozradil, že je to párty box. Když jej naplníte ledem, můžete v něm převážet lahváče a dělat v létě radost jakýmkoli lidem, u kterých zastavíte. Nádhera. Dají se takhle přepravovat i psi, ale kdo by chtěl nechat miláčka viset někde na kouli?

ZÁVĚSNÁ DISKOTÉKA

Super řešení osvětlení karavanu. Systém závěsných lampiček od výrobce Goal Zero napojených na jeden zdroj. Závěsnou LED lucernu Light-A-Life 350 lze využít několika způsoby. Bez problémů funguje samozřejmě i jen tak položená. Její skutečné kouzlo ale spočívá v karabině a navíjecím kabelu, díky kterému je snadno lze řetězit až do celkového počtu osmi lamp. Lucerny jsou kompatibilní třeba s energobankou Goal Zero Sherpa 100 (299,99€, 266,99€)  nebo se solárním generátorem Goal Zero Yeti.