Samurajové z Česka. Jedou vyplenit Dakar

MOTORISTKA


Část přístavu v Marseille se proměnila v jedno z nejzajímavějších evropských parkovišť. Sešly se tu závodní týmy kategorií Classic, aby organizátorům lednové Rallye Dakar předaly svá vozidla pro plavbu do Džiddy, kde 3. ledna odstartuje 44. ročník legendárního závodu. Dorazil sem i tým CZech Samurais Ollie Roučkové, která chce zabodovat na rallye se Suzuki Samuraiem.


TEXT: PETR HOLEČEK | FOTO: PETR ŠEDIVÝ | 15. 12. 2021 | 1 MINUTA ČTENÍ

PILOTKA Ollie Roučková se rozloučila se Samíkem, svým závodním Suzuki Samurai, doprovázeným servisním Fiatem, kterého fanoušci znají pod jménem Sršeň, v němž má tým zázemí. Z bezpečnostních důvodů i letos byly omezeny technické přejímky. Ještě před odevzdáním techniky tým čekala v roudnických dílnách ROBUS nelehká nakládka náhradních dílů do doprovodného vozidla Fiat Ducato Maxi. „Nečekali jsme, že naložení doprovodky bude tak časově náročné. Jedná se o můj první Dakar, tak je pro mě vše takřka nové. Ale zvládli jsme to," komentuje balení techniky navigátor Robert Knobloch.

„Odevzdala jsem klíčky od Samíka a doufám, že se za měsíc oba sejdeme bez nějakého škrábance. Je to hodně emotivní. Přece jen teď to naše auto bylo na dennodenním programu, a tak nějak si neumím představit, že s klukama nebudeme na dílně od 4 ráno do 22.00,“ říká pilotka Ollie Roučková, která byla na Rallye Dakar už dvakrát.

Samurai se postavil na vlastní kola až v přístavu, celou cestu strávil na vleku. Klasické sychravé počasí dalo zabrat, ale po víc jak 18 hodinách tým zaparkoval v přístavu, kde si posádka dala pomyslných dvacet, před maratonem přejímek.


Navazující článek

Samuraje našla v kopřivách. Tak ho vezme na Dakar

Samuraje našla v kopřivách. Tak ho vezme na Dakar

Má vrak. Samuraje. Suzuki Samuraie. Závodnice Ollie Roučková ho nyní se svým týmem dává dohromady a legendární model teréňáku chce vzít na slavný Dakar. Závod ostatně už dvakrát dokončila jako první Češka na čtyřkolce a i v bugině.


Lodí do Džiddy

„Hotovo. Čekání v přístavu se nám protáhlo na několik hodin, ale vše máme úspěšně za sebou. Zbytek přejímek dořešíme v Saúdské Arábii. „Samík je připraven na plavbu do Džiddy,“ zhodnotil mechanik Gabriel Žubor.


OD NAKLÁDKY PO PŘEJÍMKU


Posádka nakládky

pilot: Ollie Roučková

navigátor: Robert Knobloch

mechanik: Gabriel Zubor

řidič: Luboš Konrád

fotograf: Petr Šedivý

Doprovodná technika

Fiat Ducato Maxi

◉závodní technika

Suzuki Samurai