Mad Max School Bus

KARAVANISTA


Bydlení, expediční vůz, dílna, a jeřáb v jednom


TEXT: VROOMAGAZINE | FOTO: MOBILE DWELLINGS | DATUM: 16. 1. 2023  | 1 MINUTA ČTENÍ

IKONICKÝ žlutý školní autobus hraje snad v každém americkém poválečném filmu. Pro lidi, kteří si za velkou louží chtějí postavit vlastní obytný vůz je to skvělá volba. Chlapík jménem Gordo si z něj postavil auto podle svých snů a potřeb. Je energeticky nezávislý, má tam plně vybavenou dílnu a dokonce i nakládací jeřáb. 

Z původního školního autobusu Bluebird z roku 2003 Gordo odstranil zadní část, kde vytvořil prostor, který může být nákladní plošinou, verandou nebo krytou dílnou. Na konstrukci, která nyní tuto část tvoří, si sám navrhnul a sestrojil nakládací jeřáb, který uzvedne přes tunu a lze ho během 10 minut namontovat a připravit k naložení či vyložení svých velkých pracovních stolů s nářadím všeho druhu.


Další autobus


Autobus zvenku i uvnitř vypadá jako vozidla z filmu Mad Max. Přední dveře Gordo zavařil, takže kokpit teď připomíná spíše starou Dakotu se spoustou ovládacích prvků pro všechny různé elektrické systémy a generátory. Vše může ovládat z různých částí autobusu, ale i dálkovým ovladačem a z mobilu. Dokonce si k tomu sám navrhl i jednoduchý ovládací software.



Autobus není primárně určen na delší bydlení jako typický obytný vůz. Gordo ho má spíše na cestování v rámci práce na svých projektech. Místo kuchyně je tu jen malý pracovní prostor na přípravu jídla, ale Gordo má v plánu i dřez. Protože má rád vše dobře organizované a přehledné, má v celém autobuse dostatek úložného prostoru. Je tam spousta šuplíků, skříněk a závěsných systémů na všemožné vybavení. Vzadu je vyvýšená postel a samozřejmě velké šuplíky pod ní.

Autobus má dvě palivové nádrže, které kromě motoru provozují také generátor a topení. Elektřinu dodává 12 autobaterií a solární články na střeše. Na střeše je ještě střešní nosič po celé délce, který se dá využít i jako terasa. Vozí tam ale hlavně dlouhé kusy dřeva a železa.

Autobusy Bluebird

se vyrábějí v USA od roku 1927. V tomto roce Albert Luce vyrobil první autobus s karoserií ze dřeva, zpevněnou ocelovým rámem, na podvozku Ford Model TT Truck 1927. Tento autobus se později stal známý jako Blue Bird Number One a jeho restaurovaný originál můžeme od roku 2008 vidět v muzeu Henryho Forda v Dearborn, Michigan, USA.