Lucia Heverová


Jsem požitkářka. Miluju francouzské makronky, italskou módu a severské pohádky. A taky umění, oceán i sníh. Vážím si rovných lidí. Nesnáším lečo, a taky když někdo vezme za kliku, aniž by zaklepal. Filozofie je láska a je "chic". A tak jí studuju. Cestuju ráda, ale míň než bych chtěla. Cestování ven dává možnost dostat se dovnitř, k sobě. Město je pro mě také krajina. Proto mě nejčastěji potkáte hlavně tam.


450 míst pro kempery.  Švédsko je nomádům zaslíbené

450 míst pro kempery. Švédsko je nomádům zaslíbené

Švédsko je díky svým přírodním krásám a kvalitní síti kempovacích míst pro kemping a karavaning jako stvořené. Švédská národní kempovací asociace eviduje přes 450 míst. Ať už toužíte vidět půlnoční Slunce v Laponsku, navštívit šérová pobřeží, archipelaga nebo některá z nespočetných jezer a nekonečných lesů, zde si přijdete na své.

Návod na pochopení Švédů. 10 věcí, o kterých se nemluví

Návod na pochopení Švédů. 10 věcí, o kterých se nemluví

Chcete-li při toulkách Švédskem zapadnout mezi místní, seznamte se s následujícími body. Možná je znáte z knížek o skandinávském životním stylu a třeba máte pochybnost, jestli to není trochu přitažené za vlasy. Není. Je to pravda pravdoucí.

Vaření na otevřeném ohni. 5 užitečných tipů

Vaření na otevřeném ohni. 5 užitečných tipů

Jídlo z venkovního ohně prostě chutná jinak. Líp. Možná voní trochu jako bezstarostné dětství. Možná je to jen nostalgický obraz klidného dobrodružství dospělosti. Pro mě osobně jsou vzpomínky na opékání buřtů na táboráku nebo zahrabávání brambor do žhavého popela těmi nejhezčími táborovými vzpomínkami.

LUCIA HEVEROVÁ