Plná 6 je on–line!  Dokument, který zcela pohltí


„Film a postava, které vám zůstanou v hlavě.“ Nyní si ho konečně můžeme dopřát on–line.


★★★★★

TEXT: DAVID BERÁNEK | FOTO: AEROFILMS | DATUM: 12.12.2022 | 2 MINUTY ČTENÍ

Oceňovaný dokument o muži, který podlehl vášni pro rychlost je on-line. Kamil Holán, jeden z nejlepších českých motocyklových závodníků, nás vtáhne do světa nejextrémnějších roadracingových závodů, včetně legendárních Tourist Trophy na Isle of Man a Pikes Peak v USA.

Dokument plný rychlosti a adrenalinu nebyl po premiéře v květnu 2022 dostupný, přestože si ihned získal mnoho příznivců. To se nyní změnilo a můžeme si ho legálně pořídit na sounderground.cz. Na tomto odkazu je Plná 6 také v limitované edici na USB, v dárkovém obalu s podpisem Kamila Holána.

Proč by diváci měli film Plná 6 vidět.

„Ve filmu je hodně adrenalinu, rychlosti a vzrušení. Zároveň dokument ale jasně ukazuje stinné stránky tohoto nebezpečného sportu. Nebezpečí je ale právě to, co lidi nějak podvědomě přitahuje. Film může být i motivací pro ty, kteří za něčím jdou a chtějí něčeho dosáhnout. Někdy se vám může podařit splnit i ty zdánlivě nepředstavitelně vzdálené sny. Samo to ale nepřijde.“
KAMIL HOLÁN

Skvělý tip na dárek nejen pro motorkáře

I lidem, kteří se o motorky nezajímají, se může dokument líbit. Film má sílu, napětí, skvělé záběry a Kamil Holan je nám ihned sympatický, jak svým vyprávěním, tak svým vystupováním. Autor scénáře, kameraman a režisér Adam Sejk šest let sledoval jeho kariéru i osobní život a společně nás dostanou do prostředí nejprestižnějších a nejextrémnějších motocyklových závodů na světě, Manx Grand Prix na Isle of Man (UK) a Pikes Peak (US).



„Startér tě drží za rameno a ty čekáš nekonečně dlouhých deset vteřin, než tě vypustí.“ Start! „Držíš plnej plyn a řadíš – 1 – 2 – 3 – 4 – 5 – 6 – plná 6 – a v tu chvíli se uklidníš a jen se soustředíš na jízdu.“ 
KAMIL HOLÁN

Navazující článek

Recenze batohu Thule Chasm 26L

Recenze batohu Thule Chasm 26L


Plná 6 je moment, kdy motocykl dosáhne šestého stupně a maximální rychlosti. Ta je kolem 300 km/h. V průměru 200 km/h pak jezdci na Isle of Man jedou šílený 60 km dlouhý okruh po běžných britských (tedy celkem úzkých) silnicích skrz vesnice i po horských serpentinách. Pikes Peak v Americe je jiný. Tam se jede pořád jenom do kopce skrz 156 zatáček nad propastmi v horách. Startuje se v 2 862 m. Cíl leží v 4 301 m. Plná 6 ale platí i tady!

Film režiséra Adama Sejka a producenta Václava Flegla (Sounderground) vypráví příběh muže, který podlehl vášni rychlosti a podřídil jí celý svůj život. Přestože jeho možnosti a zázemí ani zdaleka nedosahují úrovně světových továrních jezdců, na nejtěžších roadracingových tratích jako je Isle of Man, je schopen zvítězit. Film se ale zabývá i otázkami osudovosti, hazardu se životem a pocity blízkých, jeho dětí, partnerky, rodičů i věrného týmu.

Soundtrack strhující symfonické hudby najdeme na Spotify, Amazon Music a na Apple Music, kde je dokonce ve formátu prostorového zvuku Dolby Atmos Music.

PLNÁ 6

Celovečerní dokumentární film, ČR • 2021 • 80 min 

Scénář a režie: Adam Sejk
Kamera: Adam Sejk
Střih: Jakub Voves
Zvuk: Václav Flegl
Hudba: Marek Doubrava
Producent: Václav Flegl - Sounderground
Koproducenti: Adam Sejk - Take It Easy
Saša Dlouhý - FreeSam
Výkonná produkce: Jakub Svěrák - Fixer Service Prague
Dramaturgie: Ivo Bystřičan
Distribuce: Aerofilms
Premiéra: 26. května 2022, Praha

Mohlo by vás zajímat


Kamil Holán

Narozen: 14. 10. 1977

Povolání: grafik, designér

Stav: skoro ženatý, 2 dcerky

první závodní sezona: 2001

Závodí na extrémních přírodních okruzích v zahraničí, ale významných úspěchů dosahuje i doma například v prestižním závodě 300 Zatáček Gustava Havla – Supersport, kde se opakovaně umísťuje na 1. a 2. místě.

Jeho jméno je navždy zapsáno a vyryto do historie nejextrémnějších závodů Manx Grand Prix na ostrově Man ve Velké Británii a Pikes Peak International Hill Climb v Coloradu v USA.