Delta Dunaje. Příručka návštěvníka

CESTOVÁNÍ>DOBRODRUŽSTVÍ


Delta Dunaje. Místo, kde se Dunaj rozlévá do plochy asi 3 500 km čtverečních, aby se následně vlil do Černého moře. Je to nádherné, nicméně pro život značně náročné místo. Obrovská vodní plocha, minimum souše, spousta potíží a málo civilizace. Pravé místo pro dobrodruhy. Připravené dobrodruhy. 


TEXT&FOTO: JAN BIGGLES HANZLÍK | 23. KVĚTNA 2022 | 4 MINUTY ČTENÍ

CHCEME-LI projet deltu Dunaje, máme v zásadě dvě možnosti. Buď jet nalehko a na místě si pronajmout loď, ovšem i s místním průvodcem, nebo si lodě a motory přivézt z Čech. Loď bez kapitána tady nikdo nepronajme, neboť pro zdejší lidi je plavidlo hlavním zdrojem obživy. Navíc samostatnost je přece vždycky lepší, jen s sebou, jak známo, nese problémy. S čím bychom tedy měli počítat?

Doprava

Potřebujeme velké auto. I gumový (a vyfouknutý) člun totiž zabírá spoustu místa, o motoru ani nemluvě. V našem případě máme navíc jednu z lodí plechovou, a tak potřebujeme i přívěs. Auto tak bude mít co dělat, proto počítejme s nízkou cestovní rychlostí, což je při trase dlouhé takřka 1700 km náročné na trpělivost a sedací svalstvo. Dva dny cesty to jistí.

Vybavení

Loď a motor jsou samozřejmostí, ovšem praxe ukázala, že „pětikoňáky“ jsou pro pohyb v obrovských rozlohách vody zoufale nevýkonné. Zdejší lidé používají motory začínající na padesáti koňských silách, což jim umožňuje pohybovat se rychle a účelně. Náš původní plán překonat na úvod jezero Razim naopak končí se soumrakem ve třetině cesty, kde definitivně pochopíme, že česká měřítka se na místní vzdálenosti opravdu aplikovat nedají.

Nezbytné jsou i holínky a pláštěnky, případně rybářské kalhoty. I kdyby nepršelo, voda a bláto jsou všudypřítomné. Hodně záleží, ve kterém měsíci se na cestu vydáme. V létě je totiž delta doslova zamořena komáry.

Jeden z místních nám řekl: „If you want to die, come here in June or July!“

My jeli na konci září, kdy komáři nepředstavují větší problém, zato ale byla častěji zima. V létě je nutné mít „nakamárnik“ – protikomáří síť na hlavu a také moskytiéru.


Podobný článek

Na růžových perutích. Jak ze zbytečné přítěže udělat cestovatelskou chloubu

Na růžových perutích. Jak ze zbytečné přítěže udělat cestovatelskou chloubu

Auto už je narvané až po střechu, když přichází kamarád s originálním darem. Na cestu k moři je prý nutně potřebujeme. Tři růžové plastové plameňáky v životní velikosti na dřevěných tyčích. Tvrdím, že už se nevejdou. Mává rukou. Trocha násilí v kufru a ptáci jsou naloženi.


Důležité jsou také kanystry na vodu a benzín. Obojího je v deltě mimo civilizaci málo, a civilizace je tu vzácná. Stany je lepší mít spíš menší, o souši je nouze a málokde je plácek větší než pro dvoumístný stan. A jelikož se jedná o vyhlášenou ptačí rezervaci, každý rozhodně ocení i dobrý dalekohled!

Orientace

Mapy delty se obecně těžko shánějí, dílem kvůli úrovni rumunské kartografie, především ale proto, že delta je živý organismus. S výjimkou betonových koryt, které tu nechal „vylít“ rumunský diktátor Ceaușescu pro pohyb obřích nákladních lodí, se rozhodně nelze spolehnout na stálost tras. Pohyblivé ostrovy rákosu, klesající a stoupající voda a další faktory neustále mění tvář delty. Navigace a orientační smysl nám tak mohou nejen posloužit, ale i zachránit život.

Spaní

Jak řečeno výše, v deltě je nouze o suchá místa. Může se tak stát, že větší část dne zasvětíme hledání místa, kde by se dalo přespat. Ta, která jsou vyznačena na mapě, jsou navíc zhusta obsazena místními usedlíky. Tady musí ale slušnost stranou. Pokud nechceme nocovat v lodích (a to nechceme), musíme se vmáčknout i mezi hulákající rybáře.

V létě je nutné mít  protikomáří síť na hlavu a moskytiéru.

Vůdce malého plavidla

Máme-li vlastní loď, rozumí se samo sebou, že ji umíme ovládat. V praxi se nejedná o nijak složitou činnost. Osadit loď motorem a následně ji řídit není žádná věda. Přesto zvažme, zda si před odjezdem neudělat kurz Vůdce malého plavidla. Může se hodit i na jiné vodní plochy. V každé lodi musí být alespoň dvě pádla. V případě uvíznutí jsou pro nás jedinou záchranou.

Lidé v deltě

Delta je tak obrovská, že se na jedné straně dotýká ukrajinské hranice a na druhé moře. Není ale příliš obydlena. Jsou zde řídce rozeseté rybářské osady, spousta osamocených loveckých domků, kde rybáři v sezoně suší ryby a sítě, to vše je ale pečlivě hlídáno psy a nepříliš důvěřivými domácími. Kromě rumunsky mluvících rybářů žije v deltě i ruská menšina Lipovanů, takže zejména pro dříve narozené částečně odpadá jazyková bariéra, tedy pokud na Lipovany narazí.

Povolení

Delta Dunaje je přírodní park, potřebujeme tedy povolení ke vstupu, povolení pro loď a také rybářský lístek, hodláme-li lovit. Rybolov je hlavní obživou místních obyvatel, takže kdo nerybaří, může si ryby koupit či vyměnit za alkohol a jiné nedostatkové komodity. Povolení se vyřizují ve městě Tulcea. Administrativní budova se nachází na Strada Portului, Nr. 34A, přímo na břehu Dunaje. Pro šest lidí a tři lodě to v roce 2014 dělalo 420 lei, tj, cca 2500 Kč. Kolik to dělá dnes, nevím.