9 tipů na dárky. Pro outdoorové nadšence

CESTOVÁNÍ>VYBAVENÍ NA CESTY


Naši blízcí jsou blázni do outdooru a my přemýšlíme, jakými vánočními dárky je letos potěšit. Nechme se inspirovat následujícími tipy.


TEXT: KRISTÝNA NEŠPOROVÁ | DATUM: 20.11.2022 | 2 MINUTY ČTENÍ

NABÍJECÍ ČELOVKA FENIX HM51R RUBY V2.0

Vysoká voděodolnost IP 68 (ponor 2 m)

FENIX HM51R RUBY V2.0

hudy.cz

1 274 Kč

Správný dobrodruh se neobejde bez čelovky. Fenix HM51R Ruby V2.0 je voděodolná až do hloubky 2 metrů a má světelný výkon až 700 lumenů s dosvitem 120 m. Je schopná svítit až 120 hodin. Samozřejmostí je dobíjení přes USB-C. Čelovka váží jen 80 g. Sedí dobře na hlavě. Je magnetická, takže ji lze snadno uchytit na cokoliv železného.

JETBOIL FLASH CARBON

JETBOIL FLASH CARBON

hudy.cz

2774 Kč

Lehký vařič Jetboil je efektivní sadou na vaření na cestách. V litrové nádobě uvaříme kávu, čaj, ale i jídlo. Váží 400 gramů, má poloviční spotřebu plynu a neoprenový termoobal s indikátorem varu. Má vlastní piezo zapalování.

SILIKONOVÁ MISKA S VÍKEM TWEEXY

TWEEXY

ceskyraj.com

139 Kč

Tweexy je ideálním nádobím na cesty. Je praktická, dá se složit a přichytit na karabinu. Neobsahuje BPA (Bisfenol A), takže může být vystavena teplotám až 99°, aniž bychom do sebe vstřebávali syntetický estrogen.

TERMOSKA NA JÍDLO ROCKLAND COMET

ROCKLAND COMET

4camping.cz

429 Kč

Příznivce domácí stravy na výletech potěší Termoska na jídlo Comet od značky Rockland s širokým hrdlem a objemem 0,75 litrů, která uchová pokrmy teplé nebo naopak vychlazené. Víko navíc můžeme použít jako misku, a tak se z ní najíme i v páru.

PIKNIKOVÁ DEKA

PIKNIKOVÁ DEKA

dobrybalik.cz    

692 Kč

Pikniková deka s izolací ochrání před chladem a vlhkostí a bude se hodit nejen na piknik, ale i na vycházky přírodou, hudební festivaly nebo k moři. Tato deka váží 1 kg, dá se sbalit a nést jako taška, je příjemná na dotek a ještě dobře vypadá.


Více o pikniku


MULTIFUNKČNÍ SADA NAŘADÍ PRO OUTDOOR

MULTITOOL KOANNI

MULTITOOL KOANNI

vashop.cz

759 Kč

Při cestování čas od času nastane chvíle, kdy nám chybí tu šroubovák, tam sekera a jindy zase pilka na dřevo. Jak krásné by bylo mít to vše u sebe. Pokud cestujeme pěšky, myslíme především na úsporu místa a hmotnosti. Multitool Koanni má 17 druhů nářadí včetně sekery, kladiva nebo dokonce i harpuny. Samozřejmě se nedá předpokládat, že plnohodnotně nahradí samotnou sekeru, ale je to zajímavé řešení pro každou situaci.

OHŘÍVAČ RUKOU A POWERBANKA LIFESYSTEMS

OHŘÍVAČ RUKOU A POWERBANKA LIFESYSTEMS

zapakuj.cz

799 Kč

Při rybaření nebo procházce v horách můžou ruce pěkně promrznout. Dobíjecí ohřívač rukou Lifesystems má čtyři teplotní režimy od 42 do 50° a je schopen začít uvolňovat teplo již po 5 sekundách. V nepřetržitém provozu vydrží 3 až 6 hodin (v závislosti na zvoleném režimu) a lze jej použít i jako powerbanku.

CHLADICÍ TAŠKA CLATRONIC

CHLADICÍ TAŠKA CLATRONIC

tsbohemia.cz

990 Kč

V letních vedrech každý výletník ocení doušek vychlazeného nápoje a čerstvou svačinku. Kvalitní chladící taška poskytne komfort a je praktickým pomocníkem pro piknikové výlety. Clatronic KT 3720 s kapacitou 15 litrů ochladí nápoje až o 12 °C pod okolní teplotu a díky 12 V konektoru ji lze dobíjet i v autě.

LUCERNA BIOLITE ALPENGLOW

BIOLITE ALPENGLOW

hardloop.cz 

1 422 Kč

BioLite Alpenglow je jednou z nejuniverzálnějších luceren na trhu. Na výběr má osm různých světelných režimů od teplých tónů až po jasné světlo, přičemž svítivost je 250 lumenů a doba svícení je při minimální svítivosti 45 hodin. Při maximální 4,5 hodiny. Výhodou je dobíjecí baterie a možnost dobíjení přes USB a micro USB. Váží pouhých 215 gramů a lze ji použít i jako powerbanku.