Českobudějovicko vítá auta s postelí.
#5 Pěšky podél Lužnice


Malá vesnice Koloděje nad Lužnicí, nedaleko Týna nad Vltavou, vám umožní pobyt u Lužnice, kde o zajímavé výlety není nouze. Bechyně, Židova strouha, Návštěvnické centrum JE Temelín nebo Naučná stezka Za neznašovským kohoutem jsou cíle, kam se můžete vypravit.


DATUM: 17. BŘEZEN 2022  | TEXT: VOJEN SMÍŠEK | FOTO: TÝN NAD VLTAVOU | 1 MINUTA ČTENÍ

NÁŠ tip vás zavede na 14 kilometrů dlouhý pěší okruh částečně po naučné stezce Na onen svět, naučné stezce Semenec a po turistické trase skrze město Týn nad Vltavou. Mezi nejzajímavější body na cestě řadíme nejen krásnou přírodu podél řeky, ale i soutok Vltavy a Lužnice, Přírodovědné interaktivní muzeum pro děti Semenec, malou rozhlednu Semenec nebo vltavotýnské náměstí, pod kterým jsou přístupné podzemní chodby skrze infocentrum či muzeum vltavínů.

Týn nad Vltavou má další unikáty – otáčivé divadlo amatérského souboru, Vltavotýnský pivovar a spojitost s památkou UNESCO – loutkářstvím. Věnují mu část místní muzejní expozice a v rámci našeho výletu půjdete i kolem památníku Matěje Kopeckého. Na vltavotýnské náplavce můžete nasednout na okružní plavbu lodí nebo se na protějším břehu vykoupat na místní plovárně i s jízdou na tobogánu.