Českobudějovicko vítá auta s postelí #3

CESTOVÁNÍ>DESTINACE


Toulky zámeckým parkem.


TEXT: VOJEN SMÍŠEK | DATUM: 20.4.2022 | 1 MINUTA ČTENÍ

TENTOKRÁT na vás čeká tip na krátký pěší výlet v okolí Hluboké nad Vltavou, pokud si k přespání vyberete autokemp Křivonoska, který je nedaleko hlavní silnice spojující České Budějovice a Týn nad Vltavou. 

Dvanáct nebo šestnáct kilometrů dlouhá trasa směřuje do zámecké zahrady zámku Hluboká. V rámci výletu můžete projít naučnou stezku zámeckého parku i jeho spodní zahradu, kde najdete známou fontánu z Pyšné princezny a výhled na řeku Vltavu s místním přístavem. Vedle zámku je Alšova jihočeská galerie, kde se konají výstavy světové kvality.


Související článek

ČB vítá auta s postelí #3

ČB vítá auta s postelí #3

Tentokrát na vás čeká tip na krátký pěší výlet v okolí Hluboké nad Vltavou, pokud si k přespání vyberete autokemp Křivonoska, který je nedaleko hlavní silnice spojující České Budějovice a Týn nad Vltavou.


Následně vede cesta do podzámčí, kde je mnoho restaurací a kaváren. Projdete kolem centrálního parkoviště, kde jsou také oficiální parkovací místa pro karavany, přes kruhový objezd k Munickému rybníku. Chcete-li kratší cestu, odbočte doprava. Máte-li chuť na delší procházku a navštívit další zajímavá místa, zatočte doleva.  

Cestu si můžete ozvláštnit plavbou lodí, která vás doveze k zoologické zahradě. Po hrázi Munického rybníka dojdete k místní zoo a loveckému zámku Ohrada. Tento výlet je velmi hezký v čase západu slunce.