Českobudějovicko vítá auta s postelí. #4 Projížďka Budějkama

CESTOVÁNÍ>DESTINACE


Nechte auto v TJ Meteor! Když si pak uděláte okruh na kole do Českých Budějovic, uvidíte všechno podstatné – památky, kavárny, muzea. Můžete si zahrát discgolf nebo ještě lépe – půjčit si lodičku a říci své lásce ano – romanticky na Vltavě!


DATUM: 16. BŘEZEN 2022  | TEXT: VOJEN SMÍŠEK | FOTO: JIZNICECHY.CZ | 1 MINUTA ČTENÍ

Příznivci městské zábavy a architektury mohou využít k parkování Areál Lídy Polesné v Českém Vrbné nebo areál TJ Meteor na jižním okraji města České Budějovice. Okruh dlouhý cca 10 kilometrů začíná po cyklostezce, která vede podél řeky Vltavy směrem k centru města. Podívat se můžete na komentovanou prohlídku vodárenské věže, zajít do lesoparku Stromovka vyzkoušet discgolf a vrátit se zpět do centra přes Sokolský ostrov, kde se nachází Kavárna VLNNA s půjčovnou šlapadel, paddleboardů a lodiček. 

V tu chvíli jste už jen pár kroků od historického centra města, kde byste neměli vynechat Piaristické náměstí a náměstí Přemysla Otakara II. s Černou věží, radnicí a Samsonovou kašnou. Cestu zpět může zpříjemnit Jihočeské muzeum a Muzeum koněspřežky. Pro milovníky kultury doporučujeme představení v Jihočeském divadle.