K Vikingům na Zvíkov. Recenze kempu Zvíkov Village

KARAVANISTA


Je to jeden z pouhých tří pětihvězdičkových kempů v Česku. Mezi velké sruby a skandinávské chatky z kvalitního dřeva z Norska a ze Sibiře se krásně vejde i naše obytné auto. Tady s námi počítají, když si místo rezervujeme včas. Zvíkov Village kemp je totiž jedním z nejlépe hodnocených kempů u nás.


TEXT & FOTO: JAN DAVID | DATUM: 31.8.2022 | 3 MINUTY ČTENÍ

★★★★★

Pokud jedeme na jih od Prahy, stačí hodina a kousek cesty. Pak zastavíme na parádním místě v přírodě. Kousek od soutoku Otavy s Vltavou, vysoko na kopci s výhledem na vodu, jsme kempovali v květnu, a pak následně i v červenci v plné sezoně. Užili jsme si to tady jednou jako parta kamarádů, podruhé jako tátové s dětmi. Máme možnost srovnání jaro – léto.

Nejvíc nás zaujalo

◉ finská grilovací kota – tedy speciální dřevěná stavba k pronájmu s ohništěm uprostřed (500 korun za 3 hodiny)

◉ Asgard – velká sauna v severském stylu s výhledem na řeku Otavu s další přidruženou kotou s možností přenocování v peřinách (cena podle termínu a kapacity).

◉ Vlastní koupací jezero s písečnou pláží – jak ideální nejen pro děti!

◉ A klid. Božský klid

ZVÍKOV VILLAGE KEMP

★★★★★ 

Celkem 745 Kč (1 noc o víkendu)


◉ obytný vůz (délky nad 6 metrů včetně elektřiny a vody)

◉ za 3 osoby

cenu zobrazí on-line rezervační systém podle termínu

Jednou z největších výhod je, jako by tu pro provozovatele nic nebyl problém. Se vším se nám snažili pomoct, poradit. Čas na to mají, skvělý je totiž už poměr plocha : návštěvníci. Na pozemku o vydatné rozloze 44 tisíc metrů čtverečních se vzrostlými stromy, zejména borovicemi a duby, je denní kapacita pouhých 250 hostů. I v nejvyšší sezoně působí areál volně a vzdušně. A to je navíc kolem jezera 28 chatek severského stylu z norské borovice.


Mohlo by se hodit


Denní kapacita je pouze 250 hostů na 44 tisíc m2.

Moderní kemp funguje teprve dva roky a stále voní novotou. Albert Arslanov ho tady s podporou přátel a investic vybudoval, protože mu lokalita připomíná oblíbené skandinávské fjordy – tam také rád vyráží v obytném voze se svou rodinou.

Opravdu, stačí si sednout s čepovaným Bernardem na vyhlídku nebo projít lesem dolů k vodě, kde hladinu obepínají malé skalnaté útvary a máte pocit že jste u severského jezera. Klidné. Pohodové. Hezké.

Možnosti nabízí i nejbližší okolí. Minipivovar je hned za plotem na dohled, zřícenina hradu Zvíkov dvacet minut klidnou chůzí. Odtud plují vyhlídkové parníky.

Zázemí pro obytná auta

Rozvody elektřiny, vody nebo odpady jsou ve sloupcích tady na placu u hřiště.

Od srpna také funguje nová jímka na vypouštění odpadu. Na žetony jsou ve zvíkovském kempu jen pračky a sušičky, třeba sprchy a společná moderní kuchyň jsou pro hosty stále přístupné a jsou zdarma.

Paradoxně nejméně soukromí můžeme mít právě my se svými obytňáky. Některá místa jsou sice daná, ale jinak si ve vymezeném prostoru mezi stromy může parkovat kdo chce, kde chce. Letos ale naposled. 


Podobný článek


“Přijede totiž parta tří obytňáků, chtějí být spolu, ale každý odjíždějí jiný den. V systému je to pak složité, i s cenami. Chceme vyjít vstříc, ale pak mohu umístit třeba jen malé karavany a velký ani jeden. Od příští sezony proto budou placy číslované,” říká recepční Ilona.

 Letos můžete parkovat kde chcete, příští rok už budou placy číslované.

Jídlo

V kempu jsme se měli dobře, třeba po objednání “vikingských žeber” za 200 korun. Sice jsme si mohli vařit a grilovat, ale rádi ochutnáváme – areál má dvě bistra, jedno s teplou kuchyní a dělají snídaně už od 8 ráno. Najíst se dá i v pivovaru, ale nejlepší poměr cena / chuť jsme objevili pár set metrů v restauraci U Váňů – třeba výborný králík se špenátem a šťouchanými brambory za 160 korun.

"Kemp je v moc hezkém prostředí, ale hlavně je originální ve svém provedení i velkorysosti. Vidím tady poctivost a pečlivost. Nechají si za to od zájemců zaplatit, ale mají si za čím stát. A mají plno. Všeho je dostatek pro všechny, a hlavně je vidět, že areál stále posouvají dál,” říká u recepce učitel Jan Prokopec, který organizuje outdoorové aktivity a má zkušenosti s rekreačními areály po Česku.

Vikingové nás tady provázeli v podobě obrázků snad na všech infocedulích. Všude se dá dobře zorientovat. Objevili jsme snad jediné nebezpečí tohoto areálu. Pozor, abyste tady svůj obytný dům na kolech nechtěli příště vyměnit za pobyt ve srubu s krbem a soukromou saunou.

No, možná příště.


Více foto